A szerb kormányfő kijárási tilalommal fenyeget

Forrás: nedeljnik.rs2020. 03. 16. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vučić szerb államelnök arra kérte az időseket, ne hagyják el otthonaikat, miután vasárnap éjszaka rendkívüli állapotot rendeltek el Szerbiában.

Mivel jelentős változást nem észlelt, a szerb kormányfő további intézkedést helyezett kilátásba. Szerinte, ha továbbra is ennyi ember lesz az utcán és nem tisztelik a kérést, hogy az idős emberek maradjanak otthon, kénytelenek lesznek a legdrasztikusabb eszközhöz folyamodni, vagyis kijárási tilalmat elrendelni.

Ana Brnabics kiemelte, hogy nem elegendőek a kormány intézkedései, ha a lakosság nem fegyelmezett, mert együtt legyőzhetik a koronavírust, de ha továbbra sem viselkedik mindenki felelősen, akkor az olasz-, vagy a spanyol modell következhet be déli szomszédunknál is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.