Bírósági ítélet állította le Jair Bolsonarót

Magyar Nemzet
2020. 03. 30. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtiltotta egy bíróság Brazíliában, hogy a kormány olyan hirdetést tegyen közzé, amely szembemegy a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt, helyi szintű korlátozásokkal, írta a távirati iroda.

Jair Bolsonaro jobboldali elnök kormánya Brazília nem állhat le! mottóval tervezett kampányt, és videóban arra kérné az embereket, ne hagyjanak fel tevékenységeikkel.

De az ügyészség a Rio de Janeiró-i szövetségi bírósághoz fordult, amely megtiltotta a videó sugárzását. Az elnöki hivatal hangsúlyozta, kísérleti jellegű felvételről van szó.

Döntésével a riói bíróság nemcsak ennek sugárzását tiltotta meg, hanem minden olyan tartalom közzétételét, amely ellentmond az egészségügyi tárca iránymutatásainak.

Bolsonaro korábban „aprócska megfázásnak” nevezte a Covid–19-et, élesen bírálva a korlátozó intézkedéseket, amelyekkel a legsúlyosabban érintett Sao Paulo és Rio de Janeiro igyekszik megfékezni a járvány terjedését.

Brazíliában mintegy négyezer fertőzött van, legalább 117-en haltak bele a kórba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.