Bojko Boriszov: Fizessenek a luxusautó-tulajdonosok!

Adjatok el egy Mercedest vagy Maybachot az autóitok közül és ki tudjátok fizetni az első hónapot.

2020. 04. 13. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi sértő van abban, hogy néhány üzletembernek ajánlottam, csökkentsék a Rolls-Royce-ok számát a munkahelyek megőrzése érdekében – tette fel a költői kérdést a bolgár kormányfő a közösségi oldalán most hétvégén, az ortodox virágvasárnapon, majd felsorolta az országában található luxusautók számát. – A mai napon a szegény Bulgáriában 3 olyan Bugatti van, amilyen Ronaldónak van, Bentley-ből 241, Ferrariból 123, Maybachból 54, McLarenből 22, Lamborghiniből 87, Maseratiból 311, Rolls-Royce-ból 84, Hammerből 280, Jaguarból közel négyezer, Porsche-ból közel ötezer. Ezekkel a mutatókkal valószínűleg elsők vagyunk Európában – közölte Bojko Boriszov.

A múlt hónap végén a bolgár miniszterelnök felháborodott, amiért a bolgár nagyvállalkozók egy része a koronavírus-járvány okozta anyagi terheket az államra akarta áthárítani, vagyis a bolgár adófizetőkre. Boriszov kifogásolta, hogy amikor még alig egy hete alakult ki a krízis, az oligarchák máris milliárdokat akartak költeni az állam pénzéből. – Adjatok el egy-egy Mercedest vagy Maybachot az autóitok közül és máris ki tudjátok fizetni az első hónapot. Alig van 200 ezer eurónál olcsóbb kocsitok – mondta, majd hozzátette: „Nem baj, ha kicsit elszegényednek. Most jöttek haza Franciaország és Svájc síterepeiről a koronavírus miatt”. Boriszov a kormányközeli nagyvállalkozókat sem kímélte, ám miután nyilvánosságra hozta a gazdag bolgárok autóparkjára vonatkozó adatokat, megspórolta az információkat azok tulajdonosaira vonatkozóan. Nem kommentálta, hogy van-e valami szabálytalanság jövedelmük körül.

Bulgáriában eddig 676 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 31-en belehaltak a betegségbe, 71-en viszont meggyógyultak. A hatóságok szerint a járvány tetőpontját az ortodox húsvétot, április 19-ét követően érheti el. A hatóságok közölték, hogy az ortodox húsvét idején is nyitva tarthatnak a templomok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.