Elmarad idén a fátimai zarándoklat

Forrás: MTI2020. 04. 07. 21:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén az új koronavírus-járvány miatt elmarad a május 13-i fátimai zarándoklat, amelyen rendszerint akár 300 ezer hívő is részt vesz – közölte a Portugália középső részén található katolikus kegyhely kedden.

„A világjárvány miatt és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében ez az egyetlen észszerű és felelős döntés, amelyet meghozhattunk – magyarázta Fátima püspöke, Antonio Marto a kegyhely honlapján közzétett videóban.

Fátimában a katolikus hagyomány szerint Szűz Mária 1917-ben hatszor megjelent három pásztorgyereknek, első ízben május 13-án.

A Lisszabontól 130 kilométerre északra fekvő Miasszonyunk-kegyhely előtti hatalmas téren avatott szentté 2017-ben Ferenc pápa a három gyerek közül kettőt – Boldog Marto Ferencet és Jácintát -, napra pontosan száz évvel a jelenés után. Marto Ferenc és Jácinta így a katolikus egyház történetének két legfiatalabb szentje lett, akik nem vértanúként haltak meg.

Az argentin pápa a negyedik katolikus egyházfő volt, aki elődje, XVI. Benedek (2010), illetve VI. Pál (1967) és II. János Pál (1982, 1991 és 2000) után Fátimába látogatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.