Még a novemberre tervezett klíma-csúcsértekezletet is elhalasztja az ENSZ

Jövőre halasztották az ENSZ idén novemberre, Glasgow-ba tervezett 26. klíma-csúcsértekezletét a koronavírus-járvány miatt – adta hírül szerdán éjjel Alok Sharma, a rendezvény elnöke.

Forrás: MTI2020. 04. 02. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A világ példátlan globális kihívással küzd, és az országok nagyon helyesen a járvány elleni harcra összpontosítanak” – írta Twitter-üzenetében. Hozzátette, hogy az elnapolásról közösen döntött az Egyesült Nemzetek Szervezete Nagy-Britanniával és Olaszországgal.

A halasztást több befektető, diplomata és klímavédő üdvözölte, mondván, hogy így több idejük lesz az egyes országoknak felkészülniük a konferenciára, ami sikeresebb tárgyalást ígér, mintha a világjárvány és a pénzpiaci felbolydulás közepette tartanák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.