Áder János gratulált az új amerikai elnöknek

Gratulált Áder János köztársasági elnök Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. Levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelmi magyar–amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni – írta a magyar államfő.

Forrás: MTI2020. 11. 08. 15:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gratuláló levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el vasárnap az MTI-hez, Áder János arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra – csakúgy, mint a világ többi országára – nehéz időszak vár.

A Covid–19-járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat. Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről – tette hozzá a köztársasági elnök.

Hangsúlyozta: a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség.

Meggyőződése – írta –, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában. Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből.

Áder János felelősségteljes feladatainak ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt Joe Bidennek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök is levelet írt Joe Bidennek, sorra érkeznek a gratulációk a világ vezetőitől. Vasárnapra a világ számos vezetője gratulált Bidennek a győzelemhez. Ezt a tiszteletkört Trump korábbi közeli szövetségesei is megtették.

Korábban megírtuk: Joe Biden már bemutatta elnöki terveit. Joe Biden demokrata politikus lesz az Egyesült Államok következő, 46. elnöke. Többnapos szavazatszámlálás után Pennsylvania állam döntötte el végül Donald Trump jelenlegi elnök sorsát. Biden szombat este tartott beszédében jelentette be a győzelmét, és ismertette a legfontosabb terveit elnöksége kezdetére.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.