Lettországban nem szavazhatnak az oltatlan parlamenti képviselők

Lettországban a parlament pénteken megszavazta, hogy a koronavírus ellen be nem oltott képviselők a jövőben ne vehessenek részt a vitákon és szavazásokon, és javadalmazásukat is csökkentik – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Forrás: MTI2021. 11. 12. 17:50
Riga, 2021. oktber 22. Esti utcakp a lett fvrosban, Rigban 2021. oktber 21-n, amikor letbe lp a koronavrus-jrvny elleni vdekezskppen este 8-tl reggel 5 rig tart kijrsi korltozs Lettorszgban. A rendelkezs egyelre november 15-ig rvnyes. MTI/EPA/Valda Kalnina Fotó: Valda Kalnina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vakcinaszavazáson a száztagú testületből 62 képviselő voksolt a szigorítás mellett, amely jövő hétfőtől 2022 derekáig lesz érvényben.

A lett köztévé beszámolója szerint kilenc olyan képviselő van, aki nem volt hajlandó beoltatni magát mindeddig.

Janis Rancans – a törvényjavaslat benyújtója – közölte, hogy az oltatlan képviselőkkel szembeni szigor szükséges a kormány járványpolitikája iránti közbizalom erősítéséhez.

Az Európai Unió tagállamai közül Lettország az egyik legkevésbé beoltott lakosságú, Riga ezért is vezetett be elsőként lezárásokat ősszel a járvány ellen, nehogy túlterhelődjön egészségügyi ellátórendszere.

Az 1,9 millió lakosú balti országban eddig 237 ezren fertőződtek meg koronavírustól, amibe 3646-an haltak bele.

Borítókép: Esti utcakép a lett fővárosban, Rigában 2021. október 21-én, amikor életbe lép a koronavírus-járvány elleni védekezésképpen este 8-tól reggel 5 óráig tartó kijárási korlátozás Lettországban. A rendelkezés egyelőre november 15-ig érvényes. (Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.