Szijjártó Péter: A lengyelek hasonló támadás alatt állnak, mint 2015-ben hazánk

A bevándorlók kövekkel és betondarabokkal dobálták meg a lengyel határőröket, akik vízágyúval és könnygázzal válaszoltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 16. 17:10
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. oktber 19. Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter a Swiss Krono Kft. beruhzsrl tartott sajttjkoztatn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban 2021. oktber 19-n. A svjci tulajdon cg 17 millird forint beruhzsban bvti gyrtkapacitst Vsrosnamnyben, amelyhez a magyar kormny 2,5 millird forint vissza nem trtend tmogatst nyjt. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyelek hasonló támadás alatt állnak, mint amilyen Magyarországot érte 2015-ben, amikor migránsok indítottak támadást Röszkénél írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán. Ahogyan lapunk is megírta, keddi közlemények szerint két helyen erőszakos, sikertelen határsértési kísérlet történt, mintegy 150 migráns részvételével: 

a bevándorlók kövekkel, betondarabokkal és botokkal dobálták meg a lengyel határőröket, mire azok vízágyúval és könnygázzal válaszoltak. Sajtóértesülések szerint egy rendőrt kórházba szállítottak súlyos fejsérüléssel. 

Egyelőre nem világos, mi áll a keddi összetűzések hátterében, de a migránsok egyre nyugtalanabbak, amiért Európában nem látják őket szívesen.

2015-ben egy migránshorda indított támadást Röszkénél a hazánkat védő határőrökkel szemben. Kövekkel, betondarabokkal, üvegekkel dobálták a magyar határőröket, akik egy idő után kénytelenek voltak reagálni

– olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

A nemzetközi liberális mainstream összes médiuma ott volt a helyszínen, és élőben hazudoztak arról, hogy mi történt, pontosabban hogy mi nem történt fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ártatlan menekültekről és brutális magyar rendőrökről szóltak a hírek.

Szijjártó Péter megjegyezte azt is, hogy az Európai Parlament busásan megfizetett képviselői még határozatot is elfogadtak a Magyarországra betörni akaró, a magyar rendőröket megtámadó vandálok védelmében.

Most a lengyelek állnak hasonló támadás alatt. Kitartás, barátaink, veletek vagyunk! Védjétek a hazátokat, védjétek Európát, ne törődjetek a hazugságokkal!

zárta bejegyzését a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.