Hillary Clinton először olvasta fel nyilvánosan a 2016-os győzelmi beszédét

Egy fizetős mesterkurzuson adta elő a veresége miatt fiókban maradt beszédét.

MTI
2021. 12. 11. 15:01
CLINTON, Hillary
Berlin, 2020. februr 25. Hillary Clinton volt amerikai klgyminiszter a Nanette Burstein rendez ltal ksztett Hillary cm film bemutatja alkalmbl tartott sajttjkoztatn a 70. Berlini Nemzetkzi Filmfesztivlon 2020. februr 25-n. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hillary Clinton először olvasta fel nyilvánosan azt az előre megírt, 2016-os győzelmi beszédet, amelyet végül nem mondott el, mert az elnökválasztást Donald Trump nyerte meg. A korábbi amerikai külügyminiszter, szenátor és first lady a beszéd több részét most meghirdetett – fizetős – mesterkurzuson olvasta fel. Címe és témája a ellenállóképesség erejéről és a vereség elfogadásáról szólt – számolt be a szervező MasterClass nevű online műsorszóró médium, és több amerikai hírportál is.  

„Ebben a tananyagban az egyik legnyilvánosabb vereségemmel nézek szembe, amikor megosztom önökkel azt a beszédet, amelyet a 2016-os választási győzelmem esetén mondtam volna el”

– hangsúlyozta Hillary Clinton narrátorként az NBC Today című beszélgetős műsor honlapján is megosztott videóban. A felvételen látható, amint Clinton kinyit egy dokumentumot, és részleteket olvas fel a beszédéből. Ezek először az egység fontosságáról szólnak, majd arról a mérföldkőről, amelyet az Egyesült Államok első női elnökének megválasztása jelentett (volna) az ország és a világ számára. – Ez a választás lényegében arra hívott ki bennünket, hogy eldöntsük, mit jelent amerikainak lenni a 21. században. És arra, hogy megteremtsük az egységet, a tisztességességet és azt, amit Lincoln elnök „természetünk jobbik angyalainak” nevezett. Ennek a kihívásnak megfeleltünk – fogalmazott a demokraták volt elnökjelöltje a győzelme esetére megírt beszédében. 

Az NBC televíziónak adott interjújában Clinton azt felidézte, hogy a választási vereség éjszakáján nem szólt híveihez és úgy gondolta, hogy ezzel a beszéddel most részben ezt is pótolná.  

A videófelvételen Hillary Clinton sírósra alakított hanghordozással olvassa fel az elhunyt édesanyja nehéz gyermekkoráról szóló részt, és azt, hogy mit mondott volna neki elnöki győzelméről, ha vissza tudott volna utazni az időben. Dorothy Howell Rodham 2011-ben hunyt el 92 éves korában.

 

Borítókép: Hillary Clinton volt amerikai demokrata elnökjelölt. Fotó: (MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.