Sebastian Kurz élvezi az apaságot és új életet kezd

A volt osztrák kancellár állítólag a Szilícium-völgyben kapott jól fizető állást.

2021. 12. 26. 16:40
KURZ, Sebastian; VAN DER BELLEN, Alexander
Bcs, 2021. oktber 7. Sebastian Kurz osztrk kancellr Alexander Van der Bellen kztrsasgi elnk hivatalba megy 2021. oktber 7-n. Az llamf trgyalsokat kezd a parlamenti prtok kpviselivel, mert a gazdasgi s korrupcis gyekkel foglalkoz osztrk llamgyszsg hzkutatst rendelt el a kancellri hivatalban, a kormnyz Osztrk Npprt (VP) kzpontjban s a pnzgyminisztriumban. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár a Szilícium-völgyben kapott állást – értesült a Kronen Zeitung. Az osztrák lap úgy tudja, hogy a mindössze 35 esztendős egykori politikus menedzseri pozícióban próbálhatja ki magát egy meg nem nevezett globális cégnél, a szerződését már alá is írta, várhatóan februárban kezd, és a hivatalos bejelentés sem várat már sokat magára. 

Más források szerint évente 500 ezer eurót (185 millió forintot) tehet majd zsebre.

Sebastian Kurz Ausztria történelmének legfiatalabb kancellárja, sőt korábban külügyminisztere volt, a világ vezetőivel tárgyalt egy asztalnál, így abban nincs is semmi meglepő, hogy könnyen elhelyezkedett. Az már esetleg váratlan lehet, hogy október végi bukása után ilyen gyorsan munkát vállalt, ráadásul nem Ausztriában. A sajtó értesülései alapján idejét majd az Egyesült Államok, Németország, Svájc és Ausztria között osztja meg.

A Kronen Zeitung úgy tudja, Sebastian Kurz életében más szempontból is fordulat következik: 

jövőre feleségül veszi barátnőjét, gyermeke édesanyját, Susanne Thiert. 

A politikus eddig kényesen ügyelt arra, hogy ne engedjen bepillantást magánéltébe, párkapcsolatáról sem lehetett tudni szinte semmit. Pedig a kiszivárgott információk szerint a hölggyel már 16 éve, azaz 19 éves kora óta együtt van. Idén november 27-én szültett meg első gyermekük, Konstantin. Állítólag ez lemondásában is szerepet játszott, az ifjú apuka átértékelte életét. Lemondásakor arról is beszélt, hogy hiába volt szép a politikai élet, sokan – például a saját családja – is elhanyagolva érezhették magukat a sok munka miatt.

A családot karácsonykor lencsevégre is kapták Schönbrunnban, amint babakocsit tolva sétálnak. A beszámolók szerint Kurz felszabadult, mosolygós, szóba áll mindenkivel, és közös fotókhoz is pózolt. A volt kancellárhoz közel álló barátok szerint nagyon boldogok, bár a férfi továbbra is nagyon elfoglalt.

A Kronen Zeitung szerint Sebastian Kurz elhatározása abban is megingathatatlan, hogy nem tér vissza a politikába. – Tudom, hogy mit tettem és mit nem. Várom a napot, amikor bebizonyíthatom majd az ártatlanságomat – válaszolta korábban arra a kérdésre, hogy zavarják-e a történtek. Októberi közvélemény-kutatások szerint egyébként a megkérdezettek kétharmada ellenezte, hogy az egykori néppárti vezér visszatérjen a hatalomba.

A politikus azután mondott le októberben a kancellárságról, majd nem sokra rá az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetéséről, hogy megvádolták, hízelgő fényben feltüntető közvélemény-kutatást rendelt és jelentetett meg az Österrich című lapban, mindezt pedig közpénzből finanszírozhatták. 

Borítókép: Sebastian Kurz volt osztrák kancellár (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.