Négyszáznál is több feltételezett pedofil elkövetőt azonosítottak

Elemzők szerint a német társadalom feltűnő gyengeségeire világít rá az a pedofilbotrány, amelynek részleteiről a múlt héten számolt be a német rendőrség.

Forrás: hirado.hu2022. 01. 21. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020-ban 16 686 gyermeket ért szexuális zaklatás. A mostani németországi pedofilbotrányban négyszáznál is több feltételezett elkövetőt azonosítottak, akik gyermekeket, fiatalokat bántalmaztak szexuálisan – hangzott el a közmédia Híradójában.

A fővádlott a saját lánya ellen követett el bűncselekményt, legelőször akkor, amikor a lány három hónapos volt.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 hírcsatornán elmondta: nagyon borzasztó bűncselekmény-sorozatról van szó, amely ráadásul évekig láthatatlan maradt. Tény az is, hogy Nyugat-Európában, Németországban a hatóságok és a jogszabályok nem kezelik kellően szigorúan ezt a bűntényt.

Az is tény, hogy társadalmi szinten is érzékelni kellett volna, hogy valami nincs rendben, az óvodai, iskolai társaktól nem érkeztek jelek, amelyek a bűncselekmények megtörténtére utaltak volna. Jogi szempontból is súlyos probléma, hogy a pedofilkérdést nem veszik elég komolyan, ebben elég nagy a kontraszt Magyarország és Németország között, az itthoni fellépés nagyon szigorú a pedofilok ellen.

Az elemző hozzátette: a pedofília ott is bűncselekmény, azonban enyhék a büntetések, emellett pedig a hatóságok is jellemzően tétlenkednek ezekben az ügyekben. A szigorú szabályozás tehát önmagában nem elegendő, mert a törvényeket be is kell tartatni, valamint a társadalom együttműködésére is szükség van.

Németországban a pedofilok úgy viselkedtek, mintha teljesen biztonságban lennének, nem féltek a lebukástól. Az elemző szerint sajnos várhatók hasonló történetek a következő években Nyugat-Európából.

Hangsúlyozta: a magyar gyermekvédelmi törvény alkalmas a hasonló bűncselekmények elleni fellépésre, ebben a tekintetben Németország tanulhatna Magyarországtól.

Az eredeti cikk, a riport videójával együtt IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.