időjárás 2°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Kovács Zoltán: Álhír, hogy hazánk akadályozná a közös uniós álláspontot

Magyar Nemzet
2022.02.22. 17:59 2022.02.22. 18:09
Kovács Zoltán: Álhír, hogy hazánk akadályozná a közös uniós álláspontot

– A brit The Guardian és más lapok értesülése, miszerint Magyarország blokkolná a közös uniós álláspont kialakítását: ÁLHÍR. Orbán Viktor miniszterelnök világosan elmondta: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak, a magas szintű és intenzív egyeztetések folyamatosak – ezt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte Twitter-bejegyzésében kedd délután, miután több liberális lapban is megjelent az álhír, miszerint Magyarország gátolja az uniós szankciók elfogadását Oroszországgal szemben. 

A teljes képhez tartozik, lapunk is megírta, hogy az uniós külügyminiszterek e sorok írásakor döntenek az Ukrajna területi integritása miatt kilátásba helyezett, oroszellenes szankciókról. 

Az EU vezetése pedig az utóbbi órákban többször nyomatékosította, hogy teljes az egység a közösségi álláspontot illetően. 

Ezt legutóbb kedd délután, egy Ursula von der Leyen bizottsági, valamint Charles Michel tanácsi elnök által jegyzett sajtóközleményben jelentették ki. Arról, hogy az unió milyen szankciókat tervez, itt olvashat.

Borítókép: A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (Forrás: MTI)

 

Háború Ukrajnában

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.