Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Kovács Zoltán: Álhír, hogy hazánk akadályozná a közös uniós álláspontot

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tisztázta a helyzetet.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 17:59
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A brit The Guardian és más lapok értesülése, miszerint Magyarország blokkolná a közös uniós álláspont kialakítását: ÁLHÍR. Orbán Viktor miniszterelnök világosan elmondta: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak, a magas szintű és intenzív egyeztetések folyamatosak – ezt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte Twitter-bejegyzésében kedd délután, miután több liberális lapban is megjelent az álhír, miszerint Magyarország gátolja az uniós szankciók elfogadását Oroszországgal szemben. 

A teljes képhez tartozik, lapunk is megírta, hogy az uniós külügyminiszterek e sorok írásakor döntenek az Ukrajna területi integritása miatt kilátásba helyezett, oroszellenes szankciókról. 

Az EU vezetése pedig az utóbbi órákban többször nyomatékosította, hogy teljes az egység a közösségi álláspontot illetően. 

Ezt legutóbb kedd délután, egy Ursula von der Leyen bizottsági, valamint Charles Michel tanácsi elnök által jegyzett sajtóközleményben jelentették ki. Arról, hogy az unió milyen szankciókat tervez, itt olvashat.

Borítókép: A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (Forrás: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.