Orosz határőrállást talált el egy ukrán területről kilőtt gránát

Az oroszországi biztonsági szolgálat tudatta: az őrök szolgálati helye teljesen megsemmisült.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 21. 15:03
null
Luhanszk, 2022. február 9. Ukrán katona a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében lévõ frontvonalnál, Zolote falu közelében 2022. február 9-én. Kelet-Ukrajnában 2014 márciusa óta dúl kisebb-nagyobb intenzitású fegyveres konfliktus az oroszbarát szakadárok és az ukrán hadsereg között. MTI/EPA/Sztanyiszlav Kozliuk Fotó: Sztanyiszlav Kozliuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna területéről vasárnap reggel kilőttek egy gránátot, amely teljesen megsemmisítette a határőrök egyik szolgálati helyét az oroszországi Rosztovi területen, az államhatár közelében – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) közszolgálati központja, hozzátéve: sebesültek nincsenek.

A közleményt az Interfax hírügynökség ismertette hétfőn internetes oldalán. A tájékoztatás szerint az eset helyi idő szerint 9 óra 50 perckor történt. Ismeretlen típusú lövedékről van szó – tudatta az orosz hatóság.

Kelet-Ukrajnában az ukrán kormányerőket és a Moszkva-barát szakadárokat elválasztó vonalon csütörtök óta felerősödtek a szórványos lövöldözések. 

Az ukrán fegyveres erők szóvivője a kelet-ukrajnai Kramatorszkban nyilatkozva hétfőn tagadta, hogy tüzérségi tűz alá vettek volna egy orosz határállomást a Rosztovi területen, ahogy arról Moszkvában beszámoltak. Az ukrán nyilatkozó orosz félretájékoztatási akcióra hivatkozott.

– Nem tudjuk megakadályozni őket abban, hogy ilyen hamis információkat fabrikáljanak, [...] de ragaszkodunk ahhoz, hogy nem adunk le lövéseket semmilyen polgári infrastruktúrára vagy a Rosztovi területre Oroszországban

– mondta Pavlo Kovalcsuk az AFP francia hírügynökségnek. Hozzátette, hogy nem folyik lövöldözés az orosz megszálló erőkre.

Borítókép: Ukrán katona a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében lévő frontvonalnál (Fotó: MTI/EPA/Sztanyiszlav Kozliuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.