Videók az orosz támadásról: felrobbanó repülőtér, dübörgő tankok

A világháló szinte élőben közvetíti az orosz offenzívát.

Magyar Nemzet
2022. 02. 24. 9:42
PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. február 24. Azonosítatlan tárgy maradványai egy robbanás után Kijevben 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai mûvelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadmûveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen. MTI/EPA/MIKHAIL PALINCHAK Fotó: MIKHAIL PALINCHAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhálót is ellepték azok a felvételek, amelyek a csütörtök reggeli orosz offenzíva első csapásait örökítették meg. Ezek hitelessége sokszor nehezen ellenőrizhető, néhány egyértelműen hamis videó is felbukkant a közösségi-médiában. Oroszországban és Ukrajnában egyébként is inkább a Telegram alkalmazás az elterjedt, nem a Twitter vagy a Facebook.

A videón egy rakéta csapódik be Ivano-Frankivszk városának repülőterére. Híradások szerint a létesítményt a légicsapások megsemmisítették. A település mintegy 350 kilométerre fekszik Magyarországtól.

Egy másik robbanás a településen:

Óriási detonáció a nyugat-ukrajnai Vinnicja városánál. Valószínűleg egy lőszerraktárat ért találat:

Már a hajnali sötétségben megindult a bombázás:

Állítólag egy orosz vadászgépet is lelőttek Ukrajna felett:

Ezen a felvételen az látható, ahogy a belarusz0ľukrán határon Ukrajna felé harckocsik sora hajt:

Ez a videó állítólag azt mutatja, ahogy szárazföldön is dúl a harc:

 

A Krím félsziget felől is megindultak a csapatok:

Hosszú kocsisor kígyózik Kijevből, mindenki menekül:

Borítókép: Azonosítatlan tárgy maradványai egy robbanás után Kijevben 2022. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/MIKHAIL PALINCHAK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.