Hátborzongató felvételek a zaporizzsjai atomerőmű lángolásáról, lebombázott lakóépületekről + videó

Az orosz csapatok támadását követően tűz ütött ki péntek hajnalban az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen található atomerőműnél. Nincs megállás a harcokban, egyre több megrázó felvétel kerül fel a közösségi oldalakra az összecsapásokról, bombázásokról, lángoló épületekről, romokba dőlt házakról.

Forrás: Twitter2022. 03. 04. 7:42
PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. március 3. Tûzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légicsapásban kigyulladt logisztikai centrumban Kijevben 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki péntek hajnalban az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen található atomerőműnél az orosz csapatok támadását követően.

A felvételeken jól látható, hogy a reaktorok nagyon közel vannak az bombázás helyszínéhez. Az ukrán illetékesek nem mértek a szokásosnál magasabb sugárzást a környéken. Közben Andrij Tuz, a létesítmény szóvivője egy Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban arra kérte az orosz haderőt, hogy állítsák le a nehézfegyvereket, mert valós a veszélye a nukleáris katasztrófának.

Döbbenetes légi felvételeket tettek közzé a Kijevtől körülbelül 50 kilométerre északnyugatra fekvő Borogyanka városáról.

A 13 ezer lakosú településen napok óta heves harcok folynak, viszont Borogyanka lakói továbbra is ellenállnak az orosz támadásnak. 

A városról készült elképesztő drónfelvétel szerint a település gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

Nincs megállás a harcokban, egyre több megrázó felvétel kerül fel a közösségi oldalakra az összecsapásokról, bombázásokról, lángoló épületekről, romokba dőlt házakról.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légi csapásban kigyulladt logisztikai centrumban Kijevben 2022. március 3-án (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.