időjárás 13°C Petra 2022. október 2.
logo

Hátborzongató felvételek a zaporizzsjai atomerőmű lángolásáról, lebombázott lakóépületekről + videó

Forrás: Twitter
2022.03.04. 07:42 2022.03.04. 09:24
Hátborzongató felvételek a zaporizzsjai atomerőmű lángolásáról, lebombázott lakóépületekről  + videó

Az orosz csapatok támadását követően tűz ütött ki péntek hajnalban az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen található atomerőműnél. Nincs megállás a harcokban, egyre több megrázó felvétel kerül fel a közösségi oldalakra az összecsapásokról, bombázásokról, lángoló épületekről, romokba dőlt házakról.

Tűz ütött ki péntek hajnalban az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen található atomerőműnél az orosz csapatok támadását követően.

A felvételeken jól látható, hogy a reaktorok nagyon közel vannak az bombázás helyszínéhez. Az ukrán illetékesek nem mértek a szokásosnál magasabb sugárzást a környéken. Közben Andrij Tuz, a létesítmény szóvivője egy Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban arra kérte az orosz haderőt, hogy állítsák le a nehézfegyvereket, mert valós a veszélye a nukleáris katasztrófának.

Döbbenetes légi felvételeket tettek közzé a Kijevtől körülbelül 50 kilométerre északnyugatra fekvő Borogyanka városáról.

A 13 ezer lakosú településen napok óta heves harcok folynak, viszont Borogyanka lakói továbbra is ellenállnak az orosz támadásnak. 

A városról készült elképesztő drónfelvétel szerint a település gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

Nincs megállás a harcokban, egyre több megrázó felvétel kerül fel a közösségi oldalakra az összecsapásokról, bombázásokról, lángoló épületekről, romokba dőlt házakról.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légi csapásban kigyulladt logisztikai centrumban Kijevben 2022. március 3-án (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Háború Ukrajnában

Visszafoglalták Liman városát az ukrán erők

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.