Kétezer civil áldozata is lehet a háborúnak

Az ukrán egészségügyi és vészhelyzeti szolgálat közleménye szerint minden órában emelkedik a gyermek- és női áldozatok száma.

2022. 03. 02. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Gyermekek, nők és a védelmi erő tagjai vesztik életüket minden órában − áll az ukrán egészségügyi és vészhelyzeti szolgálat által közzétett közleményben. 

A szervezet szerint az orosz invázió hetedik napjáig már több mint kétezer civil vesztette életét a harcok során.

Emellett az orosz egységek több száz épületet pusztítottak el, köztük a tömegközlekedési hálózat épületeit, kórházakat, lakóépületeket és óvodákat is. A csütörtök hajnalban indult háború során eddig négyszáz esetben ütött ki tűz ellenséges csapások következtében. A szolgálat beszámolója szerint eddig ötszáz embert szállítottak biztonságos menedékre. 

− Putyin gyermekekkel áll háborúban

− írta Twitter-bejegyzésében Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Kuleba arról is beszámolt, hogy míg Ukrajnában az orosz rakéták óvodákat és árvaházakat találnak el, addig Oroszországban gyermekek börtönben töltik az éjszakát a háborúellenes tüntetésen való részvételük miatt. Az ukrán állami szervek tegnapi közlése szerint eddig tizenhat gyermek vesztette életét az invázió során, azonban ez a szám valószínűleg jóval magasabb lehet.

Borítókép: A tűzoltók egy sérültet mentenek ki a romok alól Harkiv városában (Fotó: Ukrinform/dpa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.