Manfred Weber: Orbán Viktor döntse el, hogy melyik oldalon áll

Az Európai Néppárt frakcióvezetője Donald Tusk pártelnök mondatait vette át.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktornak el kell döntenie, melyik oldalon áll mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője kedden az Euronews hírcsatornának. A bajor politikus egyúttal 

azzal vádolta a magyar kormányt, hogy kettős játékot űz Ukrajna ügyében.

Weber arra reagált, hogy előző nap a kormány bejelentette: nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén. Szijjártó Péter Pristinában a koszovói kollégájával, Donika Gervalla-Schwarzcal közös sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kormány vasárnap hozzájárult az úgynevezett Európai Békekeret (EPF) aktiválásához, amelynek nyomán az unió fegyvereket szállíthat Ukrajnába, azonban világossá tette, hogy Magyarország nemzeti, kétoldalú alapon nem fog így tenni. 

– Az ilyen helyzetekben kell, hogy legyen álláspontja az embernek. Egyre több politikus ismeri fel ezt a világban, ezért Orbánnak a magyar részről el kell döntenie, hová tartozik – tette hozzá a frakcióvezető.

Lapunk írt róla: előzőleg Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke is többször kritizálta Magyarország álláspontját az ukrán háború ügyében. 

Álhírt is megfogalmazott, amikor azt állította, hogy Magyarország nem támogatja a minél szigorúbb oroszellenes szankciókat.

Az Európai Parlament kedden megvitatja a háborút, a brüsszeli ülésen az uniós intézmények vezetői mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólal videókapcsolaton keresztül. 

Borítókép: Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője (Forrás: EP)

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.