Minszk: Moszkva modern katonai felszereléseket szállít Fehéroroszországba

Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő pénteken megállapodott abban, hogy Moszkva már a közeljövőben a legkorszerűbb katonai felszerelésekkel látja el Fehéroroszországot – jelentette a fehérorosz állami hírügynökség, a Belta péntek este.

Forrás: MTI2022. 03. 12. 7:47
null
Rosztov, 2022. február 23. Páncélozott orosz harci jármûvek sorakoznak egy pályaudvaron a rosztovi régióban 2022. február 23-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök két napja bejelentette a Donyec-medencei szakadár "Donyecki" és "Luhanszki Népköztársaságok" Ukrajnától való függetlenségének elismerését. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két vezető a moszkvai Kremlben tárgyalt egymással, és a Belta szerint abban is megállapodtak, hogy kölcsönösen segítik egymást azokkal a szankciókkal szemben, amelyeket a nemzetközi közösség szabott ki rájuk. Ez az együttműködés az energiaellátás és a mezőgazdaság területére is kiterjed.

Lukasenka Putyin egyik legszorosabb szövetségese maradt azt követően is, hogy Oroszország február 24-én katonai támadást indított Ukrajnában.

Az ukrán légierő parancsnoksága pénteken azt állította, hogy orosz repülőgépek Ukrajna területe felől csapást mértek egy fehérorosz településre. A fehérorosz védelmi minisztérium szóvivője badarságnak nevezte a közlést.

Nem sokkal korábban Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter ukrán hírforrások szerint már beszélt arról, hogy az orosz erők Ukrajna területéről készülnek lőni fehérorosz területeket, hogy bevonják Fehéroroszországot a háborúba.

Lukasenka a múlt héten még azt mondta, fehérorosz fegyveres erők nem fognak részt venni az Ukrajnában zajló orosz hadműveletekben.

Borítókép: Páncélozott orosz harci járművek sorakoznak egy pályaudvaron a rosztovi régióban 2022. február 23-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök két nap ezt megelőzően bejelentette a Donyec-medencei szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok Ukrajnától való függetlenségének elismerését (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.