Putyin: Elkerülhetetlen volt az összecsapás az oroszellenes erőkkel

Az orosz elnök szerint a neonáci eszmék mélyen gyökeret eresztettek Ukrajnában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 12. 15:04
PUTYIN, Vlagyimir
Novo-Ogarjovo, 2022. április 7. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tárgyal az orosz biztonsági tanács tagjaival a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. április 7-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkerülhetetlen és csak idő kérdése volt az összecsapás az Ukrajnában kinevelt oroszellenes erőkkel – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Vosztocsnij űrközpontban.

Ukrajnát elkezdték oroszellenes hídfőállássá átalakítani, elkezdték felnevelni a nacionalizmus és a neonácizmus ott már régóta meglévő csíráit

 – hangoztatta az államfő.

– Szándékosan növesztették a neonácizmus csíráit, és Oroszország összeütközése ezekkel az erőkkel elkerülhetetlen volt, csak az alkalmas időt várták a támadásra – fogalmazott Putyin. Hangot adott álláspontjának, miszerint a neonáci eszmék mélyen gyökeret eresztettek Ukrajnában. 

Putyin szerint az általa különleges hadműveletnek nevezett háború céljainak elérésével Moszkva egyfelől megsegíti a Donyec-medence népét, másfelől intézkedéseket tesz Oroszország biztonságának garantálása érdekében.

Emlékeztetett rá, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilvánosan beszél arról, hogy Kijevnek nem tetszik az ukrajnai rendezésről megkötött Minszk-2 megállapodás egyetlen záradéka sem, más ukrán tisztségviselők pedig azt mondták, hogy a minszki megállapodások végrehajtása lehetetlen.

– Nyilvánosan elutasították a minszki megállapodások végrehajtását. Egyszerűen lehetetlen tovább tűrni ezt a nyolc éve tartó népirtást – hangoztatta az orosz elnök. A genocídium fogalma egyébként több nyugati szakértő és a hágai Nemzetközi Bíróság szerint sem vonatkoztatható a délkelet-ukrajnai konfliktus áldozataira a népirtás bűntettének megelőzéséről és megbüntetéséről rendelkező 1948-as egyezmény alapján. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tárgyal az orosz biztonsági tanács tagjaival a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. április 7-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.