Recessziót hozna az orosz energiaembargó a német bankszövetség elnöke szerint

„Érzelmileg meg lehet ugyan érteni minden embargóra vonatkozó felhívást, de ez hosszú távú következményekkel járna.”

Forrás: MTI2022. 04. 04. 15:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Sewing egy hétfői videókonferencián annak a véleményének adott hangot, hogy recesszióval fenyegeti a német és az európai gazdaságot az orosz energiaimport leállása.
Érzelmileg meg lehet ugyan érteni minden embargóra vonatkozó felhívást mondta, rámutatva egyúttal, hogy ha erre kerülne sor, az nagy valószínűséggel a német gazdaságot és minden bizonnyal az európai gazdaságot is recesszióba taszítaná, amelynek aztán hosszú távú következményei lennének.

Ezért kiegyensúlyozott és jól átgondolt döntésre van szükség tette hozzá Sewing. Nem szabad figyelmen kívül hagyni egy ilyen lépés hosszú távú következményeit figyelmeztetett. 

Sewing szerint az oroszországi gáz- és olajszállítások leállása esetén aligha lehetne elkerülni a recessziót Németországban.

Az exportorientált német gazdaság viszonylag nagy mértékben függ az Oroszországból származó energiától. Az ukrajnai háború kitörése előtt például Németország földgázszükségletének több mint felét Oroszországból fedezte.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.