Ukrán és orosz család közösen viszi majd a keresztet a római keresztúton

Egy ukrán és egy orosz család tagjai közösen viszik a keresztet az utolsó előtti stáción az idei keresztúton nagypéntek este a Colosseumnál – közölte a Vatikán hétfőn.

Forrás: MTI2022. 04. 11. 21:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa a családoknak szentelt egyházi évben úgy döntött, hogy különböző családok viszik a keresztet a római via Crucis tizennégy állomásán. 

A stációkon elhangzó imádságok szövegét is a családok tagjai írták.

Az utolsó előtti stáción egy ukrán és egy orosz család veszi kézbe a keresztet, amely a Colosseumtól az ókori amfiteátrummal szemben álló Palatinus-dombig halad.

Az utolsó stáción migránscsalád tagjai viszik a keresztet.

A családok között lesz fiatal házaspár, idős férj és feleség, akiknek nem lehetett gyermekük, ötgyermekes család, beteg gyermeket nevelő szülőpár, gyermeket örökbe fogadott család, valamint egy olyan család, amelynek gyermeke a papi hivatást választotta és egy anya és apa, aki gyermeke elvesztésének tragédiáját élte át.

A keresztút a pandémia két éve után visszatér korábbi helyszínére a Colosseumhoz.

Tavalyelőtt és tavaly a Szent Péter téren hívők nélkül tartották meg.

Borítókép: A múlt évi keresztút a pandémia miatt üres Szent Péter téren (Forrás: Anadolu Agency/Riccardo De Luca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.