Morawiecki: Örülnék, ha Putyint eltávolítanánk a hatalomból

A lengyel miniszterelnök szerint Ukrajna győzelme mindannyiunk győzelmének számítana.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 31. 16:47
MORAWIECKI, Mateusz; FIALA, Petr
Varsó, 2022. április 29. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Petr Fiala cseh kormányfõvel közösen tartott sajtóértekezleten Varsóban 2022. április 29-én. MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski Fotó: Leszek Szymanski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Örülnénk, ha Vlagyimir Putyin orosz elnököt teljesen eltávolítanák a hatalomból − mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedden a Sky News brit televíziós csatornának nyilatkozva.

Ha Európa és a szabad világ elveszti ezt a csatát, ezt a háborút, akkor többé nem leszünk biztonságban. Mindig Putyin fenyegetése és zsarolása uralkodna felettünk

− vélekedett Morawiecki. A lengyel miniszterelnök kifejtette: – Természetesen örülnénk neki, ha Putyint eltávolítanák, de Oroszország szuperhatalmi státusa és az a brutális erő, amelyet az orosz elnök képvisel, nem teszi ezt lehetővé. Hozzátette, hogy mindannyiunk győzelmének számítana, ha Ukrajna megőrizné a szuverenitását, hiszen ezért támogatják a legkülönfélébb módokon az országot.

Morawiecki a hétfőn kezdődött, kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozó programjai mellett nyilatkozott a Sky Newsnak. A brüsszeli tárgyalásokon a tagállamok hétfőn megegyeztek egy Oroszország ellen hozandó újabb, hatodik szankciós csomagban, amely magában foglalja az orosz kőolaj importjának embargóját is.

Borítókép: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.