Szívszorító videók az ukrajnai helyzetről

A háború teljesen megváltoztatta az ukránok életét. Emberi sorsok, fájdalom, gyász uralkodik mindenhol.

Forrás: Twitter2022. 05. 06. 7:07
null
Kijev, 2022. május 5. Ukrán katonák egy orosz harci helikopter roncsánál az ukrán belügyminisztérium által rendezett sajtóbejáráson a kijevi Hosztomeli repülõtéren 2022. május 5-én. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azon az a bizonyos estén ukrán dalokat énekeltek az Azovstal erőműben. A védők kitartanak, kitartanak a védekezésben, miközben az orosz megszállók minden fegyverükkel lőnek rájuk – közölte a posztoló.

 

Riport egy nővel, A 87 éves Elvirával, aki túlélte a holokausztot és Leningrád náci ostromát. Azt mondta, hogy amit Mariupolban látott, az még azoknál is rosszabb.

 

„Meghalt két kutyám, Galia nagymamám is meghalt és kedvenc városom, Mariupol is” – Idézet egy nyolcéves gyermek naplójából, Mariupol egyik pincéjéből.

 

Orosz megszállók az ukrán betűkkel írt Mariupol feliratot oroszra cserélik. Ugyan csupán egyetlen betű a különbség, de ez mégis nagy jelentőségű.

 

Videón a mariupoli Azovstal erőműben történt robbantások:

 

Borítókép: Ukrán katonák egy orosz harci helikopter roncsánál a kijevi Hosztomeli repülőtéren 2022. május 5-én (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.