Több ukrajnai vasútállomást tettek használhatatlanná az oroszok

Moszkva azt akarja megakadályozni, hogy külföldi fegyverekkel lássák el az ukrán erőket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 04. 12:32
null
Harkiv, 2022. május 3. Tûzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz bombázást követõen Harkivban 2022. május 3-án. MTI/AP/Felipe Dana Fotó: Felipe Dana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hadsereg használhatatlanná tett több ukrajnai vasútállomást, amelyet eddig arra használtak, hogy külföldi fegyverekkel lássák el az ukrán erőket – jelentette be szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy elmondta, hogy megsemmisítették a Pidbirzi, Lviv, Volóc, Timkove és Pjatihatki települések vasútállomásai közelében levő transzformátorállomásokat.

Az elmúlt nap folyamán több száz csapást mértek ukrán katonai célpontokra, köztük támaszpontokra és lőszerraktárakra. Az orosz védelmi minisztérium állítása szerint ezekben a csapásokban több mint háromszáz ukrán katonával végeztek. Az orosz rakétacsapásokkal ismét számos ukrán tüzérségi állást és légvédelmi rendszert iktattak ki – közölték. A tárca tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a Fekete-tengeren egy orosz tengeralattjáróról két Kalibr cirkálórakétát lőttek ki ukrajnai szárazföldi célpontokra. A háborúban Oroszország először április végén jelezte, hogy tengeralattjáróról indított csapást Ukrajna ellen. Az orosz tárca szerdai közléseinek többségét független források nem erősítették meg.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz bombázást követően Harkivban 2022. május 3-án (Fotó: MTI/AP/Felipe Dana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.