Washington leállította az orosz adósság visszafizetéseinek befogadását

Lejárt az amerikai pénzügyminisztérium általános engedélye, amely a szankciók ellenére lehetővé tette Oroszország külföldi adósságainak visszafizetését; a minisztérium bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani a márciusban kiadott dokumentum érvényességi idejét.

Forrás: MTI2022. 05. 25. 9:15
null
Washington, 2020. október 1. Az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium 2020. október 1-jén. MTI/EPA/Pool/Alex Edelman Fotó: Alex Edelman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TASZSZ megjegyezte: Washington annak ellenére döntött így, hogy az orosz államkötvények amerikai tulajdonosai ennek az általános engedélynek köszönhetően az elmúlt hónapokban megkapták az aktuális kifizetéseket az orosz értékpapírok után. A dokumentum megújításának elvetése pedig azt jelenti, hogy az Egyesült Államok inkább a nemteljesítés bejelentésére kényszeríti Oroszországot, mintsem hagyná, hogy az ország kiürítse kincstárát az amerikai befektetők javára.

Az orosz pénzügyminisztérium adatai szerint idén április 1-jén Oroszország külső államadóssága 57,143 milliárd dollár volt, amiből  37,26 milliárd dollár a kötvényhitel. Oroszországnak 15, 2022 és 2047 közötti lejáratú kötvénykölcsöne van.

Borítókép: Az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium (Fotó: MTI/EPA/Pool/Alex Edelman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.