Szóbeli vetkőzőshow-ba kezdtek a világ vezetői

Vlagyimir Putyin szerint senki nem járna jól, ha Boris Johnsonék félmeztelenre vetkőznének.

2022. 07. 01. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudom, hogy derék fölött vagy alatt akarnak félmeztelenre vetkőzni, de mindkét esetben gusztustalan látvány tárulna elénk

fogalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki türkmenisztáni látogatásakor. Putyin Boris Johnson brit miniszterelnök és Justin Trudeau kanadai kormányfő élcelődésére reagált, Johnson ugyanis vasárnap a G7-csoport csúcstalálkozóján azt ecsetelte, hogy akár félmeztelenre is vetkőzne, hogy bebizonyítsa, keményebb, mint Putyin. Trudeau ekkor azzal folytatta a viccelődést, hogy a világ hét legfejlettebb országát tömörítő csoport vezetőinek félmeztelenül kellene lovagolniuk − rekreálva ezzel Putyin elhíresült képsorozatát. 

Meg kell mutatnunk a mellizmunkat

− vágta rá végül Johnson.

Ahhoz, hogy valaki jól nézzen ki, elengedhetetlen, hogy felhagyjon az alkoholfogyasztással és más, káros szokásokkal, valamint edzeni és sportolni kell

− folytatta az orosz elnök, utalva ezzel a Boris Johnsont az elmúlt hónapokban övező botrányra, amikor kiderült, hogy kormánya a koronavírus miatti lezárások során több összejövetelt is szervezett, ahol rendszeresen fogyasztottak alkoholt is.

Vlagyimir Putyin lóháton. Fotó: EPA

A brit kormány tagjai korábban sem kímélték Vlagyimir Putyint, ha szócsatára került a sor. Ben Wallace védelmi miniszter nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy az orosz elnök kisebbségi komplexusban szenved, ezzel magyarázható az ukrajnai invázió is. Wallace hozzátette, hogy szerinte a legnagyobb probléma az egész orosz rendszerrel, hogy emiatt egyes államokat a többiek alárendeltjeként kezelnek, úgy vélik, az ő jogaik nem számítanak.

A brit miniszterelnöki iroda ugyanakkor leszögezte, a kijelentések nem egy előre megtervezett, Oroszországot megalázni hivatott stratégia részei. Liz Truss külügyminiszter is elhatárolódott kollégái mondataitól, hozzátéve, hogy ezek egyáltalán nem járulnak hozzá az ukrajnai háború rendezéséhez. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök szibériai vakációján 2009-ben (Fotó: AFP/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.