Európán kívüli szövetségeseit méltatta Putyin

Az orosz elnök az Armija 2022 haditechnikai fórum megnyitóján szólalt fel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 15. 17:38
PUTYIN, Vlagyimir
Novo-Ogarjovo, 2022. augusztus 10. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sekszna folyón átívelõ cserepoveci Arhangelszkij híd avatóünnepségén vesz részt videokonferencia keretében vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev

Az orosz elnök az Armija 2022 haditechnikai fórum megnyitóján szólalt fel.

Moszkva nagyra értékeli történelmileg tartósnak, barátinak és bizalminak bizonyult kapcsolatait a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országokkal, és kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek és partnereinek – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Armija 2022 haditechnikai fórum megnyitóján hétfőn a Moszkvához közeli Kubinkában.

Leszögezte, hogy gyakorlatilag az összes ilyen fegyver nem egyszer valós harci körülmények között bizonyította be megbízhatóságát, minőségét és hatékonyságát. Azt hangoztatta, hogy a haditechnikai együttműködés, valamint az erőfeszítéseik és képességeik egyesítése révén Oroszország és partnerei biztosíthatják saját biztonságukat és stabilitásukat, és a világét is egyben.

Putyin azt is hangoztatta, hogy Moszkva nagyra értékeli a különböző kontinenseken lévő szövetségeseit és elvbarátait, akik „nem hajolnak meg az úgynevezett hegemón előtt”.

Az orosz elnök szerint ezek az államok a fejlődés szabad, szuverén útját választották, és kollektívan kívánják megoldani a regionális és globális biztonság kérdéseit a nemzetközi jog, a kölcsönös felelősség és egymás értékeinek figyelme vétele alapján.

Méltatta Oroszország és a Donyec-medence katonáit, akik szerinte becsülettel és pontosan végrehajtják a kitűzött feladatokat az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” során. Az Armija 2022 fórumon megrendezett nemzetközi antifasiszta kongresszussal kapcsolatban hangoztatta a történelemhamisítással, a neonácizmussal, az oroszellenességgel és a rasszizmussal szembeni fellépés fontosságát.

Az ukrajnai háborúval párhuzamosan megtartott, e hét végéig tartó haditechnikai fórumra 72 ország küldött hivatalos delegációval. Az Armija 2022-n mintegy másfél ezer gyártó és szervezet képviselteti magát.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.