Az orosz erők felszólították Herszon lakosait a város elhagyására

Ukrán támadást várnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 22. 16:03
Ukrán katona ellenőrzi az orosz csapatok által ásott lövészárkok egyikét egy visszafoglalt területen a dél-ukrajnai Herszon régióban 2022. október 12-én. MTI/AP/Leo Correa Forrás: MTI/AP/Leo Correa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moszkva által kinevezett megyei közigazgatási hivatal Telegram-csatornáján a fronton kialakult helyzettel és a tömeges ukrán tüzérségi támadások megnövekedett veszélyével indokolta a felszólítást az evakuációra. A lakosok kimenekítése a város melletti Dnyeper folyó bal partjára szerda óta tart. Ezrek keltek át folyón, amióta elhangzott a figyelmeztetés a Herszon város visszafoglalásáért indított ukrán offenzíva közeledéséről, de szombaton ismételten kiadták a figyelmeztetést.

„Gondoskodjon a családja és a barátai biztonságáról! Ne felejtse el az iratait, pénzét, értékeit és a ruháit!” – olvasható a felszólításban.

A közlemény szerint a Moszkva által felállított közigazgatás valamennyi szervének is távoznia kell.

Szombati sajtótájékoztatóján az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy az orosz erők visszaverték az ukrán hadsereg áttörési kísérletét a herszoni frontvonalon.

Herszon az egyetlen megyeszékhely, amelyet Oroszország a háború során épségben foglalt el. Herszon megye az egyike annak a négy ukrajnai régiónak, amelyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországi Föderációhoz tartozó területnek nyilvánított.

 

Borítókép: Ukrán katona ellenőrzi az orosz csapatok által ásott lövészárkok egyikét egy visszafoglalt területen a dél-ukrajnai Herszon régióban 2022. október 12-én (Fotó: MTI/AP/Leo Correa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.