Az unió havi másfél milliárd euróval finanszírozza Ukrajna alapvető szükségleteit

Ursula von der Leyen bizottsági elnök elmondta, a háború sújtotta országnak stabil és megbízható jövedelemforrás kell.

MAgyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 21. 15:58
VON DER LEYEN, Ursula
Tallinn, 2022. október 10. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felszólal a Tallinni Digitális Csúcstalálkozón 2022. október 10-én. MTI/EPA/Toms Kalnins Fotó: Toms Kalnins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna stabil és megbízható jövedelemforrással kell hogy rendelkezzen, havi 3-4 milliárd euróra lenne szüksége, amiből 1,5 milliárdot az EU finanszírozna − jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben a kétnapos EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón.

Az elnök elmondta: a becsült havi 3-4 milliárd eurót az EU mellett az unió amerikai barátai és pénzügyi intézetek biztosítanák. 

Az Európai Unió a kilencmilliárdos makrofinanciális források mellett, az év kezdete óta már 19 milliárd euróval támogatta Ukrajnát. − Fontos  jelezni Ukrajnának, hogy nagyon jól tudjuk, mennyire fontos a megbízható jövedelemáramlás − jelentette ki Von der Leyen.

Felhívta a figyelmet, hogy az orosz erők létfontosságú civil infrastruktúrát támadnak Ukrajnában, mintegy 11 millió ember menekült el otthonából. Hozzátette, hogy az EU mindent megtesz, hogy minél hamarabb humanitárius segéllyel enyhítse az ukrajnaiak szükségleteit.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.