időjárás 2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Az unió havi másfél milliárd euróval finanszírozza Ukrajna alapvető szükségleteit

MAgyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.21. 15:58 2022.10.21. 16:27
Az unió havi másfél milliárd euróval finanszírozza Ukrajna alapvető szükségleteit

Ukrajna stabil és megbízható jövedelemforrással kell hogy rendelkezzen, havi 3-4 milliárd euróra lenne szüksége, amiből 1,5 milliárdot az EU finanszírozna − jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben a kétnapos EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón.

Az elnök elmondta: a becsült havi 3-4 milliárd eurót az EU mellett az unió amerikai barátai és pénzügyi intézetek biztosítanák. 

Az Európai Unió a kilencmilliárdos makrofinanciális források mellett, az év kezdete óta már 19 milliárd euróval támogatta Ukrajnát. − Fontos  jelezni Ukrajnának, hogy nagyon jól tudjuk, mennyire fontos a megbízható jövedelemáramlás − jelentette ki Von der Leyen.

Felhívta a figyelmet, hogy az orosz erők létfontosságú civil infrastruktúrát támadnak Ukrajnában, mintegy 11 millió ember menekült el otthonából. Hozzátette, hogy az EU mindent megtesz, hogy minél hamarabb humanitárius segéllyel enyhítse az ukrajnaiak szükségleteit.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

EU-csúcs

Orbán Viktor szerint hazánk energiaellátása biztosítva van

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.