Orbán Viktor szerint hazánk energiaellátása biztosítva van

A magyar kormányfő Brüsszelből jelentette: megvédte Magyarország érdekeit.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 16:30
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maratoni EU-csúcs. Megvédtük Magyarország érdekeit!

– summázta a brüsszeli uniós csúcstalálkozó első napjának eredményeit Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor.

– Éjszakába nyúlt az EU-csúcs, megvédtük Magyarország érdekeit. Mentesítést harcoltunk ki, így hazánk energiaellátása továbbra is biztonságban van – írta egy másik bejegyzésben.

A magyar miniszterelnök egy korábbi posztjában elárulta, hogy a hajnalig tartó vitában sikerült megvédeni Magyarország érdekeit: abban állapodtak meg, hogy ha lesz is gázársapka Európában, az nem érinti majd azokat a hosszú távú szerződéseket, amelyek nélkül Magyarország gázellátása egyik napról a másikra ellehetetlenülne. 

 

Más szóval a gázársapka alól mentesítést kaptunk, így az nem veszélyezteti Magyarország biztonságos gázellátását

 

 – írta a kormányfő.

Egyébként csak az, hogy szóba került a gázársapka bevezetése, már tíz százalékot emelt a gázárakon. Ez azt mutatja, hogy a szankciós politika már a szavak szintjén is drágítja az energia árát. 

Az uniós csúcstalálkozót – melynek fő témája a gázársapka, illetve az energia árának leszorítása volt – kétnaposra tervezték. Miután a legvitásabb kérdésekben már csütörtökön sikerült dűlőre jutni, várhatóan ma hamarosan véget érnek a tárgyalások.

Borítókép:  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.