Szélsőbaloldali aktivisták blokkolták London forgalmát + videó

A Just Stop Oil környezetvédő szervezet áprilisban kezdődő kampányolása óta a tagokat eddig több mint 1750 alkalommal tartóztatták le.

Magyar Nemzet
2022. 10. 19. 17:17
Just Stop Oil környezetvédő szervezet londoni A4-es út forgalmának blokkolása.
2022.10.18
Forrás: juststopoil.org
Just Stop Oil környezetvédő szervezet londoni A4-es út forgalmának blokkolása. 2022.10.18 Forrás: juststopoil.org Forrás: juststopoil.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az „állítsuk meg az olajat” (Just Stop Oil) mintegy két tucat tüntetőjét tartóztatták le a Londonból kivezető egyik legforgalmasabb autóút kedd reggeli eltorlaszolása miatt. A tiltakozók azt követelték a brit kormánytól, hogy az „fogja vissza az új olaj- és gázipari szerződések és hozzájárulások” kiadását.

A tüntetők plakátjaikkal az útra kiülve blokkolták a zsúfolt út forgalmát, néhányuk az aszfalthoz is „odaragasztotta” magát, míg mások lakatokkal nehezítették meg az eltávolításukat. 

A rendőrség elmondása szerint azonnal kiérkeztek a helyszínre, ahol mintegy két óra alatt felszámolták a jogtalanul tiltakozók demonstrációját, a résztvevőket rögtön őrizetbe is vették.

A Just Stop Oil-csoport tüntetői voltak a felelősek a múlt heti Van Gogh-festmény paradicsomszószos megrongálásáért is. E héten pedig a csoport két tagja a II. Erzsébet királynőről elnevezett hídhoz láncolta oda magát 60 méteres magasságban. 

A szervezet áprilisban kezdődő kampányolása óta a tagokat eddig több mint 1750 alkalommal tartóztatták le.

– Kifutunk az időből, így az erőszakmentes polgári engedetlenség az egyetlen valós eszközünk – fogalmazott a szervezet minapi közleménye. – Nehéz, amikor az út közepén ülve kinevetnek és szidalmaznak minket, de tudom, hogy ezt kell tennem a jövő generációk érdekében – jelentette ki az egyik útblokkoló. 

A tiltakozók miatt a reggeli káoszba kerülő autósok nem látták az út eltorlaszolásának magasztos célját, többen „bohócoknak” titulálták a tüntetőket, mások „veszélyesnek és felelőtlennek” nevezték őket. A tüntetők a frusztrált autósoknak azt üzenték, hogy „most már tudjátok, hogy mi hogyan érezzük magunkat a kormány semmittevése láttán”.

 

Borítókép: A Just Stop Oil környezetvédő szervezet akciója a londoni A4-es út forgalmának blokkolása 2022. október 18-án (Forrás: Juststopoil.org)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.