Oroszország drónokkal támadja az ukrán energiaellátást

Az ország egész területére kiterjedő rakétatámadás is történt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 29. 8:40
null
Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb három ember vesztette életét. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nagyszabású orosz dróntámadás érte szerda este Ukrajna déli és keleti részeit – közölte a déli légvédelmi parancsnokság csütörtök hajnalban a Facebookon.

A tájékoztatás szerint Dnyipro térségében öt, Harkivnál pedig 13 iráni drónt lőtt le a légvédelem. A drónokat az orosz támadók energetikai infrastrukturális létesítményekre irányították.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti videoüzenetében, nagyrészt politikamentes beszédben, egymás támogatására, a felebaráti szeretet gyakorlására hívta fel honfitársait. Arra kérte őket, hogy különös figyelemmel legyenek azokra a családokra és szülőkre, akiknek valamelyik hozzátartozója, gyereke a fronton harcol.

Eközben újabb orosz rakétatámadás ért több régiót, köztük a fővárost, Kijevet. A kijevi regionális közigazgatás közölte, hogy a nemzeti infrastruktúra támadásakor az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák, és működésbe léptek a légvédelmi rendszerek a rakétatámadás elhárítására. Kijevben robbanások hallatszottak.

Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el, korábban az ország keleti és középső régióira adtak ki riasztást.

Az ukrán hatóságok több régióban közölték, hogy néhány orosz rakétát megsemmisítettek, Moszkva október óta heti rendszerességgel indít ilyen támadásokat.

Dnyipro, Odessza és Krivij Rih régiókban a hatóságok arról számoltak be, hogy kikapcsolták az áramszolgáltatást, hogy minimálisra csökkentsék a kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményekben keletkező károkat, ha találat éri őket. Nincs áram a nyugat-ukrajnai Lvivben sem.

 

Borítókép: Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.