időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Vlagyimir Putyin: A Nyugat gyarmatosította Ukrajnát

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.09. 11:19 2022.12.09. 11:29
Vlagyimir Putyin: A Nyugat gyarmatosította Ukrajnát

A nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát, az ukrán népet pedig ágyútölteléknek használják Oroszország ellen − jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Független Államok Közössége (FÁK) tagállamai védelmi miniszteri találkozójának résztvevőihez intézett videóüzenetében.

A Nyugat évek óta szégyentelenül kiszipolyozza és kihasználja Ukrajna erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donyec-medencében, gyakorlatilag gyarmattá változtatta ezt az országot, és most cinikusan ágyútölteléknek, faltörő kosnak használja az ukrán népet Oroszország ellen, továbbra is fegyverrel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld oda, öngyilkos útra tereli az országot

− mondta az orosz vezető.

Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a NATO agresszív bővítésével gyakorlatilag lerombolta a stratégiai stabilitás évtizedek alatt kialakított struktúráját. Azt állította, hogy a Nyugat az alternatív fejlődési modellektől való elrettentés céljából törvénytelen szankciókat vezet be, a színes forradalmak technológiáit alkalmazza és katonai konfliktusokat szít.

Az orosz elnök szorgalmazta, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a FÁK tagállamainak védelmi szervei egy, a jelenlegi kihívásoknak megfelelő biztonsági és együttműködési rendszert alakítsanak ki, de nem valami mitikus íratlan szabályok, hanem kizárólag a nemzetközi jog és egymás érdekeinek tiszteletben tartása alapján. Rámutatott a folyamatos információcsere és a katonai-technikai együttműködés kiépítésének, a közös békefenntartó missziók, valamint a katonai kiképzés terén való együttműködés fontosságára.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a haza hőseinek ítélt Arany Csillag kitüntetések átadási ünnepségén a moszkvai Kreml Szent György-termében 2022. december 8-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Szergej Karpukin)

Háború Ukrajnában

Leváltják Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztert

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.