Vlagyimir Putyin: A Nyugat gyarmatosította Ukrajnát

Az orosz elnök szerint a NATO agresszív bővítése lerombolta a stratégiai stabilitás struktúráját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 09. 11:19
SZENT GYÖRGY; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. december 8. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a haza hõseinek ítélt Arany Csillag kitüntetések átadási ünnepségén a moszkvai Kreml Szent György termében 2022. december 8-án. Az ünnepségre több mint 200 bátorságáról és hõsiességérõl tanúságot tett katonai és civil személyt hívtak meg. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Szergej Karpukin Fotó: Szergej Karpukin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát, az ukrán népet pedig ágyútölteléknek használják Oroszország ellen − jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Független Államok Közössége (FÁK) tagállamai védelmi miniszteri találkozójának résztvevőihez intézett videóüzenetében.

A Nyugat évek óta szégyentelenül kiszipolyozza és kihasználja Ukrajna erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donyec-medencében, gyakorlatilag gyarmattá változtatta ezt az országot, és most cinikusan ágyútölteléknek, faltörő kosnak használja az ukrán népet Oroszország ellen, továbbra is fegyverrel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld oda, öngyilkos útra tereli az országot

− mondta az orosz vezető.

Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a NATO agresszív bővítésével gyakorlatilag lerombolta a stratégiai stabilitás évtizedek alatt kialakított struktúráját. Azt állította, hogy a Nyugat az alternatív fejlődési modellektől való elrettentés céljából törvénytelen szankciókat vezet be, a színes forradalmak technológiáit alkalmazza és katonai konfliktusokat szít.

Az orosz elnök szorgalmazta, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a FÁK tagállamainak védelmi szervei egy, a jelenlegi kihívásoknak megfelelő biztonsági és együttműködési rendszert alakítsanak ki, de nem valami mitikus íratlan szabályok, hanem kizárólag a nemzetközi jog és egymás érdekeinek tiszteletben tartása alapján. Rámutatott a folyamatos információcsere és a katonai-technikai együttműködés kiépítésének, a közös békefenntartó missziók, valamint a katonai kiképzés terén való együttműködés fontosságára.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a haza hőseinek ítélt Arany Csillag kitüntetések átadási ünnepségén a moszkvai Kreml Szent György-termében 2022. december 8-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Szergej Karpukin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.