Putyin: A Nyugat meg akarja osztani a történelmi Oroszországot

Az orosz elnök egy interjúban ismételten bírálta Kijevet, amiért elutasítják a tárgyalásokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 25. 15:24
PUTYIN, Vlagyimir
Tula, 2022. december 23. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b2) Alekszej Gyuminnak, a Tulai terület kormányzójának (b) és Alekszej Viszloguzov (j2) vezérigazgatónak a társaságában meglátogatja a tulai Scseglovszkij Val fegyvergyárat 2022. december 23-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Nyugat meg akarja osztani a történelmi Oroszországot − jelentette ki vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az orosz közszolgálati televízióban sugárzott interjúban Putyin kijelentette: „Minden a geopolitikai ellenfeleink politikáján alapul, akik meg akarják osztani Oroszországot, a történelmi Oroszországot”.

Oszd meg, és uralkodj! Mindig erre törekedtek, most is ezt próbálják tenni, de a mi célunk más: az orosz nép egyesítése

− jelentette ki Putyin.

Putyin szerint jó irányba halad az orosz hadsereg. – Nemzeti érdekeinket, állampolgáraink érdekeit és a népünket védelmezzük − mondta egy nappal azután, hogy a tizenegyedik hónapba lépett az ukrajnai orosz invázió.

Az orosz elnök ismételten bírálta Kijevet és nyugati szövetségeseit, akik elutasítják a tárgyalásokat.

Ő viszont − mint mondta − kész tárgyalni a folyamat valamennyi résztvevőjével az elfogadható eredmények érdekében. − Mindig is arra törekedtünk, hogy minden nézetkülönbséget békés eszközökkel oldjunk meg, tárgyalások útján − tette hozzá.

Az amerikai Patriot rakétavédelmi rendszer Ukrajnába történő szállításával − amelyről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök washingtoni látogatásán született megállapodás − kapcsolatos kérdésre válaszolva az orosz elnök kijelentette, hogy száz százalékban bizonyos abban, hogy az orosz erők megsemmisítik az ukrán hadsereg által amerikai szövetségesétől hónapok óta kért fegyverzetet.

Moszkva és Minszk, a két közeli szövetséges kapcsolataitól senkinek sem kell tartania, nem valaki ellen irányulnak, hanem a közös érdekeket szolgálják

− mondta vasárnap szintén az orosz állami televízióban Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője arra reagálva, hogy Berlinben aggodalmuknak adtak hangok Putyin elnök december 19-i minszki látogatása kapcsán. Putyin a tárgyalások utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az orosz–belarusz gazdasági, kulturális, humanitárius, biztonsági és védelmi kapcsolatokat vitatták meg.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (balra a második) Alekszej Gyuminnak, a Tulai terület kormányzója (balra) és Alekszej Viszloguzov (jobbra a második) vezérigazgató társaságában meglátogatja a tulai Scseglovszkij Val  fegyvergyárat 2022. december 23-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.