Megtiltották az ukrán tisztségviselők magáncélú utazásait

Közzétették kedden az ukrán elnök honlapján azoknak az állami tisztségviselőknek és biztonsági vezetőknek a névsorát, akiknek szabadság „vagy bármilyen más, nem állami célból” megtiltották a külföldi utazást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 24. 11:20
ZELENSZKIJ, Volodimir
Washington, 2022. december 21. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) Washingtonba érkezik 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij elsõ külföldi utazása. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedés vonatkozik a miniszterekre és miniszterhelyettesekre, a parlamenti képviselőkre, a végrehajtó hatalom központi szerveinek vezetőire és helyetteseikre, az ukrán elnöki hivatal vezetőjére és helyetteseire, az államfő által létrehozott más szolgálatok vezetőire, a biztonsági szolgálat vezetőire, a jegybankelnöke és helyetteseire, a televíziótanácsra, a számvevőszékre és a központi választási bizottság összes tagjára.

A névsorban szerepel a nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára és helyettesei, az ombudsman, az alkotmánybíróság tagjai és más bírák, ügyészek és minden olyan tisztségviselő is, aki mozgósítás esetére fegyverrel rendelkezik.

Hétfőn Olekszij Honcsarenko parlamenti képviselő közölte, hogy Olekszij Szimonenko, az ukrán főügyész helyettese lemondott tisztségéről. Az RBK-Ukraina ukrán hírügynökség jelentése szerint felmentésének az az oka, hogy korábban tíznapos szabadságra utazott a spanyolországi Marbellába, annak ellenére, hogy Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az állami tisztviselőket, hogy tartózkodjanak a külföldi üdülőhelyek meglátogatásától.

Borítókép: Illusztráció. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Washingtonba érkezik 2022. december 21-én (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.