Újabb bizonyítékok rántják le a leplet Soros médiabirodalmáról

Az MRC business új tanulmányából kiderült, hogy Soros György finanszírozza a világ legbefolyásosabb médiaszemélyiségeit a velük kapcsolatban álló csoportoknak juttatott adományokon keresztül.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2023. 01. 18. 18:31
null
SWITZERLAND-ECONOMY-DIPLOMACY-BANKING-DAVOS Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség, Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC Business elemzőinek megállapítását idézte, amely szerint Soros György több mint 32 milliárd dollárt ölt a szervezetibe azért, hogy világszerte terjessze liberális nézeteit. Az elemzők szerint meghozta gyümölcsét a radikális propaganda, amelynek fő témái az abortusz, marxista gazdaságtan, Amerika-ellenesség, környezetvédelmi szélsőségek, valamint az LMBTQ-fanatizmus.

A dokumentumból kiderül, hogy ezeknek a szervezeteknek a támogatása segítette abban a milliárdost, hogy kapcsolatokat alakítson ki.

Soros Györgynek olyan médiaszemélyiségekkel vannak kapcsolatai az Egyesült Államokban és külföldön is, akik nagy befolyással bíró médiaszemélyiségek, és akik minden nap emberek tízmillióit érik el a médiában. Ezek közé tartozik az NBC Nightly News műsorvezetője, Lester Holt és a The Washington Post ügyvezető szerkesztője, Sally Buzbee is.

A V4NA szerint korábban kiderült, hogy a tőzsdespekulán 2016 és 2020 között 131 millió dollárt használt fel 253 médium befolyásolására.

Vazquez és Schneider a dokumentumban kiemeli, hogy médiakapcsolatokból álló hálózat teszi lehetővé Soros számára, hogy bizonyos híreket korlátozzon az általa finanszírozott média.

A Bloomberg News társalapítója, Matthew Winkler és Christiane Amanpour, a CNN munkatársa is a Soros-hálózat által pénzelt befolyásos személyiségek közé tartoznak.

Az MRC Business elemzőinek megállapításában a Soros által támogatott személyekről is olvasni lehet. A felsorolt médiaszemélyiségek között olyanok is szerepeltnek, akik kapcsolatban állnak az ABC-vel, a CBS-szel, az NPR-rel, a Bloomberg Newsszal, a Reutersszel, a The New York Timesszal és számos további médiummal.

A brit–iráni újságírónő és televíziós műsorvezetőnő Christiane Amanpour esetében például Soros 2018 és 2020 között 2,75 millió dollárt adományozott a Committee to Protect Journalists nevű szervezetnek. Christiane Amanpour ekkor a szervezet vezető tanácsadója volt. 

A szervezet vezetőségi tagjai között van Buzbee és a Holt is, de a nonprofit szervezetben megtalálhatók a New York Times Company, a Reuters, a The New Yorker, az Associated Press, a Chicago Tribune és a Bloomberg News alkalmazottai is.

Az  NBCUniversal News Group elnöke Cesar Conde, tagja az Aspen Institute-nak, amely 2016 és 2020 között 1,165 millió dollárt kapott a milliárdos hálózatától – tette hozzá a lap.

Andrew Cohen, a CBS 60 minutes című műsorának jogi elemzője, aki The Marshall Project főszerkesztője is egyben, 2016 és 2020 között legalább 1,25 millió dollárt kapott a Soros-birodalomtól.

Kerry Smith az ABC csatorna egyik vezetőségi tagja, aki ProPublica újságírói tanácsadó testületében is jelen van. 2016 és 2020 között legalább 1,45 millió dollárt kapott Sorostól. A spekuláns oligarcha emellett közvetlenül az Egyesült Államok egyik legnagyobb közszolgálati rádióadóját, az NPR-t is támogatja – írják.

Az eredeti cikk Újabb dokumentum leplezte le Soros médiabirodalmát címen olvasható aV4NA nemzetközi hírügynökség oldalán.

Borítókép: Soros György (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.