Megrázó felvételek terjednek az ukrajnai háborúról, tömegek tüntetnek a béke mellett + videó

Lassan egy éve tart az orosz–ukrán háború. Ahogy egyre távolibbnak tűnik a konfliktus békés lezárása, úgy egyre többen halnak meg a harctéren. Eközben Nyugat-Európában rendszeresen utcára vonulnak az emberek és háborúellenes tüntetéseket szerveznek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2023. 02. 15. 15:15
null
Salisbury-síkság, 2023. február 1. Ukrán katona az angliai Wiltshire grófságban elterülõ Salisbury-síkságon, ahol az ausztrál hadsereg segít a brit fegyveres erõknek az ukrán katonák kiképzésében 2023. február 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP/PA pool/Ben Birchall Fotó: Ben Birchall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban is megmozdulást szerveztek a résztvevők a háború ellen azt követelve, hogy a NATO egyetlen tagja se küldjön több fegyvert Ukrajnába, ahol már csaknem egy éve tart az orosz–ukrán háború. Emellett Lengyelországban, Csehországban, Németországban és Ausztriában is rendszeresek a béketüntetések – ismertette a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Borzalmas felvételek keringenek az interneten arról, hogy mi történik Ukrajnában az Oroszország elleni háborúban. A helyiek minden nap attól rettegnek, hogy egy-egy rakéta eltalálja az otthonukat, de az utcán sincs biztonságban senki. Ezt jól mutatja az alábbi felvétel, amelyen az látszik, hogy az utcán fényes nappal katonák erőszakoskodnak a járókelőkkel, egyes hírek szerint azért, hogy akaratuk ellenére besorozzák őket.

Számos olyan videó látható a közösségi médiában, ahol katonák fiatal fiúkat akarnak erőszakkal elhurcolni, hogy besorozzák a hadseregbe, eközben – vélhetően – a hozzátartozói kétségbeesve próbálják megakadályozni.

A V4NA hírügynökség szerint vannak olyan városok, amelyekre ma már rá sem lehet ismerni. Halott civileket, összeégett orosz és ukrán katonákat, lerombolt lakótömböket látni mindenhol.

A harctereken tucatszámra esnek el a katonák, akik gyakran kínok között halnak meg. 

Szintén dróntámadásokat rögzítettek kamerákkal, a felvételeken az látszik, hogy katonákat gyilkolnak meg a drónok által ledobott bombákkal. Az egyik videó tanúsága szerint még a holttesteket is tovább lőtték, egy másikban pedig egy súlyosan megsérült katonát végeztek ki ilyen módon – írják.

A háború egy éve tart, mindkét, az orosz és az ukrán fél is óriási veszteségeket szenvedett. Rengeteg szülő nézi végig, ahogy eltemetik a háborúban meghalt gyermekét, megrázó fotók készülnek ezeken a búcsúztatókon.

Rengeteg elesett katona azonban végleg eltűnik, és senki sem tudja hol és mikor, melyik összecsapás során haltak meg. A harctéren előfordul olyan is, hogy sebesült, az életükért könyörgő katonákat lőnek agyon – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében. 

A harctereken alig tudják összeszedni a halottakat, így arról sincs megbízható, konkrét adat, hogy mennyi orosz és hány ukrán katona esett el a háborúban.

 Az elérhető adatokat nem is érdemes figyelembe venni, mert feltehetően egyik fél sem közli az igazi számokat.

A véres háború nemrég már Ukrajnán kívülre is elért, amikor néhány hónappal ezelőtt eltévedt ukrán rakéták Lengyelországban értek földet az ukrán határhoz közeli Lublini vajdaságban lévő Przewodówban. A rakéták egy gabonaszárító üzemet találtak el, két ember meghalt a robbanásban – tette hozzá a lap.

Egy másik esetben két rakéta Moldova légterébe is belépett, de végül Ukrajnában értek földet.

További háborús videó és az eredeti cikk a V4NA nemzetközi hírügynökség oldalán található.

Borítókép: Ukrán katona az angliai Wiltshire grófságban elterülő Salisbury-síkságon, ahol az ausztrál hadsereg segít a brit fegyveres erőknek az ukrán katonák kiképzésében 2023. február 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/AP/PA/Ben Birchall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.