Többen meghaltak egy orosz dróntámadásban Kijev közelében

Hárman meghaltak és heten megsérültek Kijev megyében orosz dróncsapásokban éjszaka – közölték ukrán tisztségviselők szerda reggel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 22. 10:48
null
Rzsiscsiv, 2023. március 22. Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen áldozatokat keresnek romok között tûzoltók 2023. március 22-én, miután az éjjel orosz dróntámadás érte a Kijevi területen fekvõ Rzsiscsivet. Három ember életét vesztette, hét megsebesült. MTI/AP/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kijevi katonai igazgatás Telegram-csatornáján azt írta, hogy károk keletkeztek egy civil létesítményben, és a helyszínen mentőcsapatok dolgoznak.

Eközben a mentőcsapatok arról számoltak be, hogy

egy szakközépiskolát és kollégiumot ért találat, amelyben hárman meghaltak és ketten megsérültek. 

Egy embert sikerült megmenteni, és vélhetően négyen rekedtek az épület romjai alatt.

A támadás a Kijevtől mintegy nyolcvan kilométerre délre, a Dnyeper partján fekvő Rzsiscsivben történt. Az iskola épületében a közzétett fotók alapján jelentős károk keletkeztek. A helyszínen tűz ütött ki, amely 300 négyzetméteren pusztított. A lángokat reggelre sikerült megfékezni.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy huszonegy iráni gyártmányú Sahíd harci drónt észleltek Ukrajna fölött éjszaka, amelyekből tizenhatot lelőttek.

A történelem első teljes körű drónháborúja

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, az orosz–ukrán háborúban nemcsak harckocsikkal, rakétákkal és katonákkal harcolnak, hanem olyan egyszerű, polgári használatra szánt drónokkal is, amelyek egy-egy gyújtóbombával ellátva máris halálos eszközökké válnak.

Elemzők szerint az, hogy Ukrajna drónokat használ az orosz előrenyomulás visszaverésére, jelentős hatással van a háború menetére. Naponta több száz felderítő és támadó drón repül Ukrajna és Oroszország felett, amelyeket mindkét fél használ.

Szakértők a háború második évébe lépő orosz–ukrán konfliktust éppen ezért a történelem első teljes körű drónháborújának is nevezik.

Borítókép: az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen áldozatokat keresnek romok között tűzoltók 2023. március 22-én, miután az éjjel orosz dróntámadás érte a Kijevi területen fekvő Rzsiscsivet (Fotó: MTI/AP/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.