III. Károly nem olyan király, menekülnek a londoniak a koronázás elől

Május 6-án koronázzák meg III. Károlyt. Az eseményre nagyon készülnek a londoni luxusszállodák, a várakozások szerint zsúfolásig megtelnek a lakosztályok – amerikai turistákkal.

Magyar Nemzet
Forrás: VG, Bors2023. 04. 22. 14:51
null
London, 2023. április 4. A III. Károly brit királyt ábrázoló új bélyegek egy londoni postahivatalban 2023. április 4-én. MTI/AP/Kin Cheung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Allora.ai szállásfoglalási oldal adatai szerint a négy- és ötcsillagos hotelek május eleji foglalásainak 32 százaléka a tengerentúlról érkezett, ez jóval magasabb arány a szokásosnál. A platform szerint az ilyenkor szokásos bevétel 24 százalékát amerikaiak, 34 százalékát helyiek hozzák.

Jól jön a londoni szállodásoknak, hogy az amerikaiak fantáziáját ennyire megragadta a koronázás, hiszen várhatóan sokkal jobban kihasználják a szállodák által kínált szolgáltatásokat (étterem, wellness)

– mondta a Bloombergnek Michael De Jongh, a portál kereskedelmi vezetője. Arról is beszámolt, hogy az amerikai vendégek jóval többet költenek, mint a helyiek.

Fotó: MTI/EPA/Buckingham-palota

Patricia Yates, a brit turizmussal foglalkozó VisitBritain ügynökség vezérigazgatója szerint 

a koronázási ceremónia világesemény lett, főként amerikaiak érdeklődnek iránta. 

A koronavírus-világjárvány miatt elrendelt korlátozások feloldása óta az amerikai turisták generálják a legnagyobb forgalmat a szigetországban.

 

Menekülnek a londoniak

A londoniakat ugyanakkor nem hozza éppenséggel lázba a koronázás. Egy YouGov-felmérés szerint a 18 és 24 év közötti korosztály háromnegyede „nem túlságosan” vagy „egyáltalán nem” érdeklődik III. Károly trónra lépése iránt.

A helyi lakosok közül sokan el is hagyják a várost az ünnepségek idején. Az Expedia adatai szerint jelentősen megugrottak a foglalások Amszterdamba, Párizsba és New Yorkba – olvasható a VG összeállításában.

 

Harry ott lesz, Meghan nem

Az eseményre meghívást kapott III. Károly már jó ideje az Egyesült Államokban élő kisebbik fia és felesége is. Harry hercegék sokáig adósak maradtak a válasszal. A döntést nehezítette, hogy az időpont egybeesik gyermekük, Archie születésnapjával.

Végül az a kompromisszumos megoldás született, hogy a sussexi herceg elutazik édesapja megkoronázására, aztán siet is haza. Addig Meghan Markle otthon marad a gyerekekkel, és megszervezi Archie születésnapi zsúrját, ami iránt igyekszik a lehető legnagyobb sajtóérdeklődést felkelteni – írja a Bors.

Borítókép: A III. Károly brit királyt ábrázoló új bélyegek (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.