Kreml: A cél Ukrajna NATO-tagságának megakadályozása

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő Jens Stoltenberg látogatását követően beszélt a háború állásáról.

Magyar Nemzet
2023. 04. 21. 12:07
Peszkov, Dmitrij
Moszkva, 2020. május 12. 2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivõjérõl egy moszkvai sajtóértekezleten. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertõzéssel. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov Fotó: Jurij Kocsetkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kreml szóvivője csütörtökön kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásának megakadályozása továbbra is az Ukrajna elleni háború egyik fő célja. – Ellenkező esetben ez komoly, jelentős fenyegetést jelentene országunk biztonságára – állította Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy sajtótájékoztatón. – A NATO továbbra is mutatja agresszív jellegét, amiről már korábban is beszéltünk. Nyilvánvalóan folytatja azt a politikáját, hogy Ukrajnát bekebelezze és behúzza a szövetségbe. Vlagyimir Putyin orosz elnök már jóval korábban beszélt erről a potenciális fenyegetésről – fogalmazott.

Kitért Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kijevi látogatására is, mondván, hogy a Kremlnek nincsenek értékelései Ukrajna NATO-csatlakozásának kilátásairól. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Ukrajna csatlakozása komoly és jelentős veszélyt jelentene Oroszország biztonságára. – Egy agresszív blokkal állunk szemben, amely országunkat ellenségnek tekinti, és beavatkozik országunk biztonságába – fogalmazott a NATO-ról Peszkov.

A török Anadolu hírügynökség felidézte: nyugati elemzők szerint 2022 februárjában, amikor Oroszország elindította a háborút, Ukrajna egyáltalán nem állt közel a szövetséghez való csatlakozáshoz. Tavaly szeptemberben hivatalosan kérvényezte a NATO-tagságot, bár nem világos, hogy mikor és egyáltalán felveszik-e valaha.

 

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy moszkvai sajtóértekezleten (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.