Veszélyes fegyverkereskedőt fogtak Kárpátalján

Őrizetbe vettek és meggyanúsítottak egy ötvennégy éves férfit a Beregszászi járásban. Gépfegyvert, gránátokat és kézi páncéltörő gránátvetőket is találtak nála.

Magyar Nemzet
Forrás: Kárpátalja.ma2023. 04. 28. 11:58
Fegyverkereskedőt vettek őrizetbe az ukrán hatóságok a Beregszászi járásban Forrás: Facebook/ukrán ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszámoltak az ukrán hatóságok egy veszélyes fegyverek és lőszerek kereskedelmét elősegítő illegális csatornát a Beregszászi járásban. A rendfenntartók őrizetbe vettek egy 54 éves, kárpátaljai férfit, akit az értékesítéssel gyanúsítanak – közölte a megyei ügyészség.

A nyomozók szerint a helyi férfi több tucat fegyvert és lőszert, 

gépfegyvert, gránátokat és kézi páncéltörő gránátvetőket értékesített. 

A rajtaütéskor megtalált fegyvereket lefoglalták.

A bűncselekményre a helyi ügyészség, a beregszászi járási rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat derített fényt – írja a Kárpátalja.ma.

Az ukrajnai háború miatt virágzik a fegyverek feketekereskedelme. Egy Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró nemrég arról beszélt, hogy az Ukrajnába exportált fegyverek a feketepiacra kerülnek.

Borítókép: A fegyverkereskedő elfogása (Forrás: Facebook/Kárpátaljai megyei ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.