Eleonóra 2024. február 21.
logo

„Energetikai együttműködésben állapodtunk meg” – a katari emír fogadta Orbán Viktort

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, FB
2023.05.22. 11:11 2023.05.22. 15:53
„Energetikai együttműködésben állapodtunk meg” – a katari emír fogadta Orbán Viktort

Energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködésről, újabb beruházásokról és az ukrajnai háborúról is tárgyalnak Dohában.

Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt Dohában. A magyar kormányfő mellett részt vett a megbeszélésen Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Korom Ferenc nagykövet is – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel utazott Dohába, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt. A kormányfő Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon. 

A miniszterelnöki delegáció tagja Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

ÁL SZÁNI, Tamím bin Hamad; ORBÁN Viktor
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A katari tárgyalások napirendjén a kétoldalú energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködés fokozása, újabb beruházási lehetőségek feltérképezése és a világpolitika aktualitásai szerepelnek – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. A magyar delegáció célja Magyarország energiabiztonságának fokozása, az ukrajnai háború kapcsán pedig a békés, diplomáciai rendezés támogatása a káros szankciós és háborús politika erőltetése helyett – tette hozzá Havasi Bertalan.

 

Borítókép: Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Háború Ukrajnában

Az EU nem tehet úgy, mintha béke lenne

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.