Pánik a londoni metróban, a füst elől menekültek + videó

„Kialudtak a fények, és sikoltozást hallottunk a metró hátsó feléből” – mesélte egy szemtanú.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 11:02
A londoni metró lejárata zárva tart. (Fotó: İcraatın İçinden / Twitter)
A londoni metró lejárata zárva tart. (Fotó: İcraatın İçinden / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káosz alakult ki a londoni metróban, az utasoknak a szerelvény ablakait kitörve kellett menekülniük, miután a kocsik füsttel kezdtek megtelni péntek este. Az események a Clapham Common metróállomásnál történtek, ám a szerelvény még félig az alagútban maradt.

A pánikot fokozta, hogy a szerelvények ajtajai beragadtak, és csak később sikerült felfeszíteni azokat.

A The Mirror brit lapnak nyilatkozó egyik szemtanú szerint, amikor már megjelent a füst a szerelvényekben, csak akkor kapták a jelzést az evakuálásra. Ám mivel az ajtók nem nyíltak, néhány munkás az eszközeivel törte be az ablakokat.

A londoni tűzoltóság közölése szerint a helyszínre való kiérkezést követően az állomáson nem találták tűzre utaló jelet vagy bizonyítékot. Hozzátették: a nyomozás folyamatban van, de vélhetően a füstöt a vonat fékje okozhatta.

Kialudtak a fények, és sikoltozást hallottunk a metró hátsó feléből

– mesélte egy szemtanú.

„Végül a mozdonyvezető azt mondta, hogy induljunk el a vonat hátsó részébe. A peronra lépve már a betört üvegeket és a pánikot láttuk. Érezhető volt a füstszag” – számoltak be az eseményről szemtanúk a The Guardian brit lapnak.

Többen is rosszallásukat fejezték ki a metró dolgozói felé, azt állítva, hogy „nem segítették” a pánikba és hisztérikus állapotba kerülő utasokat. A helyzetet sokkal inkább az állomáson lévő munkások lélekjelenléte oldotta meg. A The Mirrornak nyilatkozók hozzátették, hogy ha a munkások nem lettek volna jelen, „belegondolni is rettenetes, hogy mi történhetett volna”.

A londoni tűzoltóság szerint már mintegy ötszázan hagyták el a szerelvényt, mire a tűzoltók kiérkeztek. Személyi sérülésről nem számoltak be.

A Londoni Közlekedési Vállalat (TfL) szóvivője „elnézését kért a kellemetlenségekért” és az eset kivizsgálására tett ígéretet.

Borítókép: A londoni metró lejárata zárva tart (Fotó: Icraatın Icinden/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.