A baloldali magyar politikus a halálba küldené az európai fiatalokat + videó

Egyértelmű üzenetet küldött Berg Dániel, a Momentum politikusa és az ALDE európai pártcsoportosulás alelnöke. Már nem csak a fegyverek Ukrajnába szállításáról álmodozik, hanem arról is, hogy totális háború lesz a kontinensen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 02. 19:42
null

Egyértelmű üzenetet küldött Berg Dániel, a Momentum politikusa és az ALDE európai pártcsoportosulás alelnöke. Már nem csak a fegyverek Ukrajnába szállításáról álmodozik, hanem arról is, hogy totális háború lesz a kontinensen.

Május végén tartotta kongresszusát a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért Párt (ALDE) európai pártcsoportosulás Stockholmban. Az eseményen a Momentum politikusai is részt vettek és felszólaltak. Berg Dániel, az ALDE alelnöke arról beszélt a kongresszuson, hogy szerinte nem elég a tankok és vadászrepülők küldése, többet akar ennél. Úgy véli, az európai országoknak készülniük kell a háborúra. 

Szerencsére az Ukrajnának nyújtott katonai segítség ma már nemcsak lőszereket, hanem tankokat, légvédelmet és vadászrepülőgépeket is tartalmaz, de remélhetőleg még többet tehetünk, és időközben úgy tűnt, az európai országok ráébredtek, hogy a régi latin közmondás továbbra is igaz, hogy ha akarod békét, fel kell készülni a háborúra

– jelentette ki a Momentum politikusa, aki mellesleg az ALDE biztonsági és védelmi tanácsadó csoportjának elnöke is, így rendkívül fontos, hogy mit mond a háború kapcsán. Berg felszólalása a videó 18. percétől kezdődik.

A dollárbaloldal rendületlenül folytatja tehát a háborús uszítását, továbbra is kiállnak Ukrajna fegyveres támogatása mellett, amivel belesodornák Magyarországot a konfliktusba – és most már az európai fiatalokat is a halálba küldenék. Nem véletlen, hogy az orosz–ukrán háború kezdetétől ezt a kardcsörtető álláspontot képviseli a hazai baloldal, hiszen közben kiderült, hogy a választási kampányukat mintegy négymilliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták az Egyesült Államokból, ami Soros Györgytől, a jelenleg kormányzó amerikai demokraták egyik finanszírozójától származik – szemlézte nemrég az Origo cikkét a Magyar Nemzet.

A közelmúltban pedig a budapesti amerikai nagykövetség indított plakátkampányt, amellyel a magyar kormány azonnali tűzszünetet követelő békepárti álláspontjával ellentétes platformra helyezkedtek. A példátlan módon egy idegen ország által megrendelt és finanszírozott hazai politikai kampányakciót azonnal magáévá tette a dollárbaloldal, a Jobbik elnöke és meghatározó politikusai a plakátokon szereplő „Ruszkik haza!” jelszót állították be háttérképnek a közösségi oldalaikon. 

Emlékezetes: Márki-Zay Péter volt baloldali miniszterelnök-jelölt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke 2022. február 13-án egy Partizán-interjúban azt mondta:

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be… ha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának. […] Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

A bukott kormányfőjelölt a német Tagesspiegelnek adott interjúban így vélekedett:

Természetesen Magyarországnak, mint NATO- és EU-tagnak, csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés – még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk. A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU emellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 2022. február 28-án a Facebookon azt írta:

Például azzal indokolta a fegyverszállítások lehetetlenségét (Orbán Viktor – a szerk.), hogy »azokkal a fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek.« Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni. Nem, nem azoknak. Az EU a hazájukat védő ukrán népnek ad, akik között sok nemzetiségű állampolgár él, köztük magyarok is.

Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke, jelenleg országgyűlési képviselője egy 2022. február 1-jén megjelent publicisztikában azt írta:

Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő 2022. február 28-án a Facebookon ezt írta:

Mélyen szégyellem magam Szijjártó miatt, a szégyenemet csak még jobban mélyíti az, hogy az oroszok talpát nyalva nem engedjük át hazánkon az ukránok honvédő háborújához a fegyvereket. Pedig ha valakiknek, a magyaroknak ’56 óta tudniuk kell, milyen az, amikor »pragmatikus és bölcs« vezetők odadobnak egy országot az oroszoknak és együttérző szavakon kívül nem adnak más »segítséget«.

Az idézett nyilatkozatok és írások egyértelműen rávilágítanak arra, hogy a dollárbaloldal a kezdetektől a háború eszkalálását előidéző európai uniós és amerikai álláspontot visszhangozta, de az április 3-i országgyűlési választások eredménye ennél is markánsabban igazolta azt a tényt, hogy a magyar emberek döntő többsége a Fidesz–KDNP békepárti politikája mellett áll.

Borítókép: Berg Dániel (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.