A Google kivette a Pride promóból a botrányos drag queenes anyagot

A Google keresztény alkalmazottai azzal érveltek, hogy a „Peaches Christ” című Pride and Drag Show sértés a hitüknek.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 06. 28. 14:09
null
Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google szépen csendben eltávolította a „Pride and Drag Show”-t a vállalat által reklámozott LMBTQ+ események listájáról Kaliforniában, miután a cég több száz keresztény alkalmazottja és sokan mások is aláírták azt a petíciót, amely a „vallási meggyőződések és érzékenységek” elleni közvetlen támadásnak minősítette az előadást – írja a Fox News

A petíciót aláírók szerint a San Franciscó-i LMBTQ+ bárban kedden megrendezett esemény egyáltalán nem tisztelte a keresztény hitet, és kifejezetten provokatívnak és lázítónak minősítették a „Peaches Christ” nevű drag queen fellépését.

„Provokatív és lázító előadást a keresztények vallási meggyőződése és érzékenysége elleni közvetlen megsértésnek tekintik”

− áll a petícióban a jelentés szerint.

A technológiai cég ezt követően az eseményt, amelyet eredetileg „egy csodálatos hónap lezárásaként” hirdettek meg, eltávolította a honlapjáról, az évente szponzorált tevékenységek listájáról.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Google szóvivője, Chris Pappas is, aki elmondta, hogy eltávolították az eseményt, miután anélkül támogatták azt, hogy utánanéztek volna, hogy miről is szól, de azt nem erősítette meg, és nem is cáfolta, hogy a petíciónak köze lett volna ehhez.

Nem ez az első eset, hogy botrányos viselkedésükkel hívják fel magukra a figyelmet a drag queenek. A közelmúltban az egyik budapesti vendéglátóegység ugyanis olyan fényképekkel népszerűsítette magát, amelyeken nőnek öltözött férfiak gyermekek előtt vonaglanak, illetve ölelgetik őket.

Amerikában pedig az okozott felháborodást, hogy az Amerikai Egyesült Államok hadserege egy drag queennel hirdette magát a fiataloknak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.