Koncertre indult a kijevi zenekar, elvitték őket rohamosztagosnak

Az odesszai vasútállomásról vitték el őket a toborzóirodába. A légideszantos rohamosztagban fognak szolgálni Zsitomir régióban.

Magyar Nemzet
Forrás: Kárpáthír, Focus, FB2023. 06. 11. 10:59
A kijevi Junket elektronikus zenekar, a tagokat besorozták az ukrán hadseregbe deszantos rohamosztagosnak Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektronikus zenét játszó kijevi Junket triónak az odesszai More Music Clubban lett volna fellépése. A bevételt jótékony célra akarták felajánlani, a háborúban harcoló ukrán hadsereg számára.

Amikor délelőtt leszálltak a vonatról, és elindultak a pályaudvarról, egy rendőr és négy-öt megtermett egyenruhás állta útjukat. A zenészek állítása szerint be sem mutatkoztak, egy autóba tuszkolták őket, és hamarosan a hadkiegészítő parancsnokságon, orvosi vizsgálaton és sorozóbizottság előtt találták magukat.

A toborzók elvették a telefonjukat, és órákon át fogva tartották őket. Végül megjelent egy tiszt, és közölte: katonák lettek, mégpedig 

egy légideszantos rohamosztagban fognak szolgálni Zsitomir régióban. 

Csak ezt követően, este kapták vissza a telefonjukat.

Az esetet ismertető Focus portál emlékeztet Volodimir Zelenszkij május 26-án aláírt új rendeletére, amely lehetővé teszi az ukrán hadköteles korban lévő férfiak gyorsított eljárással történő besorozását a hadseregbe – írja a Kárpáthír.

„A pillanat, amikor Odesszába jössz egy koncertre, és végül az ukrán légierőhöz mész kiképzésre Zsitomir régióba” – kommentálta az esetet a közösségi oldalán a zenekar.

Borítókép: Az odesszai koncert plakátja (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.