Rakétacsapás érte Kramatorszk városát, több halott és sebesült is van

Orosz rakétacsapás érte kedden a kelet-ukrajnai Kramatorszk várost, két ember életét vesztette és huszonketten megsebesültek − közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 28. 6:31
null
Kramatorszk, 2023. február 2. Mentõalakulatok tagjai az éjszakai orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóépületek egyikének romjai között a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2023. február 2-án hajnalban. Az Ukrán Állami Sürgõsségi Szolgálat szerint legalább hárman meghaltak és 21-en megsérültek a támadásban. MTI/AP/Jevhen Honcsarenko Fotó: Jevhen Honcsarenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telegram-oldalán az ukrán tárcavezető arról számolt be, hogy két rakéta csapódott be a város területén. Hozzátette, hogy a sebesültek között egy gyerek és három külföldi is van.

Nem sokkal korábban Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója az ukrán televíziónak nyilatkozva közölte, hogy az oroszok által este 8 óra körül kilőtt két rakéta Kramatorszk belvárosának egy éttermekkel teli, forgalmas részét találta el, többek között egy pizzériát.

Az előzetes információk szerint az emberek a pizzéria romjai alatt rekedtek, a mentőakció folyamatban van. A mentők operatív parancsnokságot állítottak fel a helyszínen, és a rendőrség is dolgozik 

− írta Telegram-csatornáján Kirilenko.

A The Guardian szerint a találatot kapott RIA pizzéria különösen népszerű a külföldi újságírók körében, akik gyakran használják irodaként.

Tavaly áprilisban egy rakétatámadás 63 ember életét követelte a kramatorszki pályaudvaron.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Jevhen Honcsarenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.