Egymilliót fizetett az orosz popsztár egy katonának, mert kilőtte az ukrán Leopard tankot

Az ukrajnai háborút támogató zenészek pénzdíjat ajánlottak fel az orosz katonáknak.

Magyar Nemzet
Forrás: TASZSZ, VG2023. 07. 04. 9:42
null
Russian singer Grigory Leps performs on the stage following the draw for the 2017 FIFA Confederations Cup at the tennis academy center in Kazan on November 26, 2016. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió rubelt (3,9 millió forint) adott egy orosz katonának Grigorij Lepsz énekes, aki lelkes támogatója az Ukrajna elleni háborúnak. Az orosz popsztár korábban ígéretet tett rá, hogy ha bármelyik katona képes kilőni egy nyugati tankot, akkor pénzdíjjal jutalmazza.

A Venom hívójelű katona teljesítette a kihívást: a „különleges hadművelet” közben igazoltan megsemmisített egy Leopard tankot Ukrajnában a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint.

Grigorij Lepsz állta a szavát, és kifizetett egymillió rubelt a katonának, 

akinek köszönetet mondott a hősiességéért. Venom videóban is megerősítette, hogy megkapta a pénzt.

Nem Grigorij Lepsz az egyetlen, aki ilyen felajánlást tett. Vlagyimir Kiszeljov, a Zemljane rockzenekar producere és alapítója kezdeményezte, hogy jutalmazzák meg a katonákat, ha sikerül nyugati gyártmányú páncélozott harcjárművet megsemmisíteniük. Júniusban egy szentpétervári katonának fizettek ki egymillió rubelt, miután igazoltan leszedett egy nyugati gyártmányú páncélost – írja a VG.

Borítókép: Grigorij Lepsz fellépés közben (Fotó: AFP/Alexander Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.