Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Párizs özönvíz alá került + videók

A francia fővárosban lezúduló eső miatt jelentős fennakadások voltak az egyik legfontosabb pályaudvaron, órákat késtek a vonatok.

Homoky Réka
Forrás: Le Figaro2023. 07. 29. 7:59
Illustration Paris
FRA-PARIS-ILLUSTRATION Fotó: RICCARDO MILANI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas eső zúdult pénteken Párizsra, a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben; beázott a metró, a Gare Montparnasse fejpályaudvaron pedig órákra megbénult a vasúti közlekedés.

Az ország több pontján is heves viharok és esőzések voltak, de a fővárost különösen érzékenyen érintette a rossz időjárás, Párizs szó szerint víz alá került.

Alig több mint 30 perc alatt 24 mm eső esett, a Montmartre lépcsője egy az egyben víz alá került.

A heves esőzés a tömegközlekedést sem kímélte, a párizsi Saint-Lazare metróállomás teljesen víz alá került, a plafonon ömlött a víz, egyenesen a metróperonig.

A felvétellel kapcsolatban egy kommentelő kifejtette, hogy az egyik legmodernebb metróvonalról van szó, majd hozzátette, hogy Franciaországban semmi sem működik.

A hatalmas esőzés komoly fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben is, a rendkívül forgalmas Gare Montparnasse nevű pályaudvaron több órát késtek a vonatok, miután egy villámcsapás zavart okozott a jelzőberendezésekben, írja a Le Figaro. Az incidens csaknem ezer utast és több mint egytucatnyi vonatot érintett, többek között a Bordeaux-ba tartó TGV-t. A nemzeti vasúttársaság tájékoztatása szerint hajnalig körülbelül húsz vonat késett.

Borítókép: Párizs, a Gare Montparnasse pályaudvar (Fotó: Riccardo Milani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.