Ez gyors volt: máris lehet kapni Trump rabfotójával ellátott termékeket

Polón és bögrén is megvásárolható Donald Trump rendőrségi nyilvántartási fotója.

Magyar Nemzet
Forrás: New York Post2023. 08. 25. 7:40
TRUMP, Donald
Arlington, 2023. augusztus 3. Donald Trump volt amerikai elnök kiszáll repülõgépébõl az arlingtoni Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülõtéren 2023. augusztus 3-án, amikor vádismertetésre meg kell jelennie a washingtoni szövetségi bíróságon. A volt elnököt többek között az Egyesült Államok rovására bûnszövetkezetben elkövetett csalással és hivatalos eljárás akadályozásával vádolják a 2020-as elnökválasztás utáni hatalomátadással kapcsolatban. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már meg is kezdődött a Donald Trump korábbi republikánus elnökről készült nyilvántartási fotóval (mug shot) ellátott termékek értékesítése – hívta fel a figyelmet a New York Post, amerikai napilap.  Mint írják, „a Trump-kampány igyekszik hasznot húzni a volt elnök történelmi jelentőségű rendőrségi fotójából, így polókat, bögréket és egyéb termékeket árulnak rajta az elnök »egyedi« fotójával.”

Az új, a fénykép ihlette termékek sorozata csütörtök este jelent meg Trump 2024-es elnökválasztási kampányának honlapján, nem sokkal azután, hogy az atlantai börtönben készült fotó nyilvánosságra került. A mug shot az amerikai történelem elsője, ami volt elnökről készült. Trump a „jeles alkalmat” arra is felhasználta, hogy visszatérjen a korábban Twitter néven ismert X mikroblogra.

Az árucikkek ára viszonylag borsos, egy póló 34 dollárba (12 ezer forintba), míg egy bögre 25 dollárba (9 ezer forintba) kerül.

Az új termékek a „Never Surrender!” (soha ne add fel magad) szlogent kapták, Trump is ezzel a kommenttel tette közzé a rabfotót a közösségi médiában, miután kétszáz ezer dollár óvadék megfizetését követően távozott az atlantai börtönből.

Mint arról lapunk is beszámolt korábban, a egykori elnököt Georgia államban azzal gyanúsítják, hogy a 2020-as választások során az eredmények megdöntésére irányuló összeesküvést tervezett 18 bűntársával együtt. A politikus tagadja a vádakat, szerinte az ellene felhozott valamennyi ügy a „választásokba történő beavatkozásnak” minősül, hiszen Trump indul a 2024-es elnökjelöltségért is.

Az óvadék megfizetésével Trump egyúttal abba is beleegyezett szabadlábra helyezésének feltételeként, hogy korlátozza a közösségi médiában az üggyel kapcsolatos megnyilvánulásait, és a tanúkat sem keresi fel.

 

A közösségi médiában nem hiszik el Trump testsúlyát

Az amerikai közbeszédet azonban nemcsak Trump rabfotója, hanem a rendőrségi rendszerbe bekerülő személyes adatai is meglepték. Ezek szerint ugyanis a politikus „szőke vagy eperszínű” hajú, kék szemű, 190 centiméter magas és 98 kiló.

A közösségi médiát hamar bejárta a kétely az elnök súlyát és magasságát illetően, ugyanis az áprilisi, manhattani vádemelési ügyében elvégzett adatok szerint Trump most 11 kilogrammal könnyebb és néhány centiméterrel magasabb.

Ez egy őrületes kamu

írta egy felhasználó az elnök súlyát illetően. Míg Rob Reiner, amerikai színész, filmrendező, producer és humorista ennél „választésokabban” fogalmazott.

Az ABC News amerikai hírcsatorna a politikushoz közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az adatokat előre megadták a Fulton megyei seriff-hivatalnak „a folyamat felgyorsítása érdekében”.

Azonban Trump az így feltüntetett adataival lényegében atlétává vált, olyan amerikaifutball-játékosokhoz hasonló magassággal és testsúllyal, mint Lamar Jackson, a Baltimore Ravens NFL csapat irányítója.

Donald Trump utolsó elnöki évében a hivatalos orvosi vizsgálatok szerint 110 kilogrammos és 190 centiméter magas volt.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök kiszáll repülőgépéből az arlingtoni Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülőtéren 2023. augusztus 3-án, amikor vádismertetésre meg kell jelennie a washingtoni szövetségi bíróságon (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.